onsdag 11. januar 2017

Urinveisinfeksjon menn blod i urinen

Blod i urinen hos menn kan komme av forskjellige årsaker, og stamme fra ulike. Urinveisinfeksjon oppstår når bakterier trenger inn i kroppen via urinrøret og . Blod i urinen (hematuri) kan komme fra blødningskilder hvor som helst i urinveiene.

Den vanligste årsaken til blod i urinen er urinveisinfeksjon (blærekatarr, UVI). Hos menn kan også prostatakjertelen være kilde til blødning. Synlig blod i urinen må undersøkes videre. Mikroskopisk blod i urinen skyldes oftest urinveisinfeksjon. Det tok dager fra det var vondt til det var synlig blod i urinen.


Frisk blod i urinen er veldig vanlig ved urinveisinfeksjon. Blod i urinen kan være et av symptomene på en urinveisinfeksjon. Forstørret prostata - Hos eldre menn begynner ofte prostatakjertelen å . Usynlig blod i urinen kan være et tidlig tegn på blærekreft. I Norge får 13en blærekreft-diagnose hvert år, de fleste er menn.


OG du i tillegg har kroppslige plager som tilsvarer urinveisinfeksjon. Urinveisinfeksjon rammer kvinner oftere enn menn. Dersom du har blod i urinen; Dersom du har feber og smerter i ryggen i tillegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg