fredag 6. januar 2017

Trøske eller melketunge baby

Det betyr at soppen har kommet inn i brystet og ikke bare er på huden og da kan det hende at det ikke holder med salven. Dette hører kanskje til på nm, men jeg spør her. Er det noen som har kjennskap til sopp på brystene under amming?

Jeg har lest litt om ulike problemer dette kan være, og lurer på om det kan være sopp ved brystet. Jeg kommer ikke til fastlegen før tidligst på . Soppinfeksjon på brystknoppene er vanligere etter en nylig avsluttet . Vanligst er en overflatisk hudinfeksjon på brystknoppene forårsaket av sopp innen candida-arten (Candida albicans), men infeksjon i brystet kan også . Jeg har så vondt i brystene, og lurer på hvordan sopp arter seg og hvordan man vet om man har det? Jeg har ikke fullammet 1 før, så de . Soppen foretrekker imidlertid fuktige og varme omgivelser.


Gjærsopp finnes særlig i hudfolder, under brystene, i lysken og på kjønnsorganene samt i området . Hvordan vet man om dette er melketunge eller trøske? Jeg har aldri vært plaget av sopp, har ikke hatt kløe nedentil og har heller aldri brukt noe . Jeg nevnte at babyen hadde hvit tunge, og helsesøster spurte da om jeg. Hvordan vet jeg om det er melketunge eller trøske babyen har?


Trøske hos spedbarn gjør normalt ikke vondt, men kan irritere barnet i forbindelse med måltider.

Lettere tilfeller av trøske kan forsvinne av seg selv i løpet av . Normalt har alle denne soppen på huden og slimhinnene uten at det fører til sykdom. Trøske er vanlig hos spedbarn og gir ingen, eller minimale plager for . Soppinfeksjon kan ofte oppstå hos mor etter behandling med antibiotika, eller at hun har hatt soppinfeksjon feks. Trøske er en soppinfeksjon i munnen som mange spedbarn får.


Hvis babyen har hvitt utslett eller et hvitt belegg på tungen, i ganen og på innsiden av kinnene, . Trøske er en soppinfeksjon i munnen, forårsaket av soppen Candida. Hvis immunforsvaret i munnen eller i hele kroppen er svekket, kan . Kjempegreit så slipper du huske på og vaske vekk canesten eller andre soppkremer .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg