tirsdag 17. januar 2017

Halsbetennelse inkubasjonstid

Halsbetennelse smitter via dråpesmitte eller hudkontakt. Halsbetennelse gir vondt i halsen, vanskeligheter med å svelge og . Akutt halsbetennelse betegnes på fagspråket akutt tonsilitt.

Det er en betennelse i de to ovalformede mandlene, tonsillene, som du finner på hver side baktil i . Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse. Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i . Om streptokokk gruppe A-infeksjon; Smittemåte; Inkubasjonstid.

Utbrudd av halsbetennelse og skarlagensfeber var forholdsvis vanlig før . Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse. Akutt halsbetennelse kan skyldes både virus og bakterier. Ved bakterieinfeksjon kan det være aktuelt å få . Halsbetennelse (tonsilitt) er en betennelse i mandlene i svelget, som kan skyldes virus eller bakterier. Jeg fikk halsbetennelse forrige helg, var til legen mandag som fant ut at jeg hadde noen ekle streptokokkusser i halsen min.


Tiden fra du blir smittet til du får symptomer (inkubasjonstiden) er vanligvis. Halsbetennelse forårsaket av gruppe A-streptokokker (GAS). Ikke alle som får halsbetennelse med denne bakterien utvikler.

Inkubasjonstiden, eller tiden fra man blir smittet av skarlagensfeber til man . Halsbetennelse (tonsillofaryngitt) skyldes også som oftest ulike virus. Inkubasjonstiden, som er tiden fra smitte til symptomstart, er 1-dager. Ved halsbetennelser synkeverker dominerende, men det er sjelden . Hvor lenge varer en sånn halsbetennelse egentlig?


Jeg har gått med halsbetennelse i uker nå, inkubasjonstid(?) er uker. Betennelse kan skyldes bakterier eller virus. Den best kjente halsbetennelsen er bakteriell infeksjon med betahemolytiske streptokokker . Forkjølelse, halsbetennelse og ørebetennelse er nesten dobbelt så vanlig for.


Inkubasjonstid varierer fra 12-timer ved norovirusinfeksjon og fra 2-dager . Pâ grunn av inkubasjonstid og subklinisk infeksjon umulig å. Jeg var hos lege for halsbetennelse tidligere denne uken, og fikk da ery-max for. Inkubasjonstiden (tiden det tar fra du blir smittet til du blir syk) er på 4-6. Om legen mener det bare er halsbetennelse, ta blodprøve og skjekk .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg