onsdag 25. januar 2017

Vitamin d anbefalinger

For vitamin D er anbefalt daglig inntak økt med fra de forrige nordiske anbefalingene, dvs. Helsedirektoratet økte nylig anbefalingene for inntak av vitamin i tråd. Melk med vitamin D kan ikke erstatte fet fisk og tran, men kan være et . Helsedirektoratets næringsstoffanbefalinger er anbefalinger for. For eksempel vitamin D-tilskudd til eldre og dem som er lite ute i . Viktig å huske at frukt og grønnsaker ikke inneholder vitamin D. Kilder: Helsedirektoratet: Anbefalt inntak barn og voksne og Anbefalinger for .

Se hvilke anbefalinger som gjelder for deg og din livssituasjon. Helsedirektoratet anbefaler tran til alle, ekstra vitamin D til enkelte grupper, folat til de som . I forhold til anbefalingene fra 20er det få forskjeller, men én endring er en økning i anbefalt inntak av D-vitamin. Mange av de nyoppdagede helseeffektene av D-vitamin er.


Anbefalte daglige inntak ligger på 400–8IE (10–mikrogram) i mange land. Videre anbefalte de at helsemyndighetene snarest mulig bør innføre anbefalinger om vitamin D-tilskudd og blodprøvetesting i befolkningen. Høye doser av vitamin D over tid kan medføre hyperkalsemi.


D som svarer til det anbefalte inntaket (5). Barn og eldre er mest utsatt for å få for lite vitamin D.

Begge disse gruppene har behov for dobbelt så. Anbefalinger for vitamin D: Alder Vitamin mikrogram. Noen Sykdommer Forbundet Med Lave Vitamin D Nivåer 11.


Mercol Anbefalte Inntak av Vitamin D for Barn og Ungdom. Helsedirektoratet sin anbefaling er altså for tiden mikrogram D-vitamin pr dag fra 6-måneders alder og for de eldre enn år. Vitamin D anbefalinger for personer med MS. Vitamin D mangel er spesielt uheldig for personer med MS, både fordi det kan være årsak til økt . Opgaven med at informere om D-vitamin er delt mellem flere myndigheder. Sundhedsstyrelsen har opgaven med at formidle budskaber til . Personer der har fået påvist D-vitaminmangel i en blodprøve skal behandles for.


Det europæiske fødevareagentur kommer med opdaterede værdier for indtag af D-vitamin, som er højere end de danske anbefalinger. D-vitamin finnes i tilsatte meieriprodukter, i fet fisk og kantareller. Det har vist seg at unge jenter og kvinner (– år) bare har halvparten av det anbefalte .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg