fredag 20. januar 2017

Får vondt i magen når jeg spiser

Er det kikhoste, astma, eller bare en vanlig forkjølelse? Her er alt du må vite om barn som hoster. Barn har ikke ferdig utviklet immunforsvar og blir lettere forkjølet enn voksne.

En forkjølelse gir normalt tett og snørrete nese, hoste og vond hals. Slimhoste og problemer med å hoste opp slim; Pustevansker (kan ligne på astmaanfall); Høy feber; Slapphet og utmattelse. Les her om de ulike årsakene til hoste hos barn.


Den aller vanligste årsaken er en form for infeksjon.

Visste du at det er ulike former for hoste og at disse ofte blir behandlet på forskjellige måter? Vi lærer deg forskjellen på tørrhoste og slimhoste og gir deg noen . De siste nettene har de hatt flere oppvåkninger pga hoste og slim i. Hoste er en refleks hvor kroppen forsøker å fjerne fremmede elementer fra luftveiene. Det vil si at dersom det kommer fremmedelementer som støv, . Tørr irritasjonshoste som forverres i varme rom og om natten, gjerne under eller etter en forkjølelse. Plagene forverres gjerne når du spiser, men enkelte opplever at det å spise. Symptomer: Kramper i sentrum av magen som kommer i bølger.


Smertene blir gjerne verre når du spiser, og bedre hvis du går på toalettet.

Hvis du får symptomene sammen med feber, oppkast og diaré kan dette være et . Dersom man ikke har spist på en hel dag og så spiser et måltid er det ikke uvanlig at man får vondt i magen. Ved uregelmessig matinntak, særlig når det går . Jeg har i noen dager nå ikke spist stort da jeg er kvalm og har en stikkende smerte i magen som forverrer seg når jeg spiser. Mange får en bedre mage ved å spise spelt, rug og bygg i stedet.


Ikke uventet når en av fem sliter med sin fordøyelse og har plager fra mage . Har de siste 5-dagene fått vondt i magen hver gang jeg spiser. Er det mange som får slike magesmerter etter maten? Når det er blindtarmen blir det vel bare verre og verre eller? Det kan være omgangssyke, eller det kan være et tegn på at magen er gått i stå.


Hvis smertene blir verrenår du spiser eller drikker, tyder det på smerter fra tarmen. Jeg klarer ikke å stå oppreist etter jeg har spist og noen timer etter. Slik var det etter jeg var ferdig med svangerskapet.


Når jeg har spist to brødskiver med pålegg blir jeg stappmett, og uvel, akkurat som om jeg har trykket i. Du får kjøpt syrenøytraliserene grønt på helsekosten eller nettbutikker som . Studier har vist at pasienter med irritabel tykktarm danner ekstra mye tarmgass når de spiser visse matvarer. De får også mer vondt når mage og tarmer utvides .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg