onsdag 18. januar 2017

Flott på hund

FLÅTTBITT HUND: I sommersessongen er det helt vanlig å finne flått på hunden etter turer i skog og mark. Mange dyreeiere blir bekymret når de finner flått på hunden eller katten sin. Vi får ofte spørsmål om det er fare for at dyret kan være smittet av borreliose som .

Hvis du finner en flått på hunden eller katten din, er det veldig viktig å fjerne den snarest. Gjør det til en vane å undersøke dyret ditt jevnlig. Flått kan overføre flere smittsomme sykdommer, så det er viktig å prøve å redusere antall dyr som fester seg på hunden og fjerne de som fester seg så fort som . På klinikken får vi ofte spørsmål om flått og flåttbehandling.


Hvis hunden har vært i kontakt med flått og har symptomer som kan oppstå ved . VG Nett) - Da vi kom tilbake fra turen skulle vi bare sjekke om han hadde fått én flått eller to, sier hundeeier Marius Lønnheim. På Doktor Dyregod på Østerås demonstrerer veterinær Kjetil Ueland hvordan man skal undersøke en hund for flått. Hvis hunden eller katten først har blitt bitt av flått anbefaler veterinæren at man fjerner den med pinsett eller flåttang. Det finnes også andre typer flått som fuglefjellflått (Ixodes uriae).


Betyr rød hevelse etter flåttbitt at hunden har fått borreliose? Hver kveld bør du: Gå over pelsen hos hunden din. Flått utgjør ikke noen trussel mot den generelle hundehelsen i Norge.


Husflåtten kan bære med seg en rekke mikrober som kan forårsake ulike sykdommer.

Den påvises sjelden i Norge, og da som regel hos hund som har vært i . Trøsten er at det i dag finnes utmerkede mottiltak for å hindre flåttangrep på hunden og dermed unngå de sykdommene flåttbitt kan overføre. Det er viktig å fjerne flått som har festet seg i huden for å unngå smitte av Borreliabakterien. Prac-tic 525mg flåttmiddel til hund 2-5kg 3x45ml. Mange forskjellige måter å fjerne flått på hunder på.


Jeg har en hund selv og har fjernet flått en rekke ganger. Bittet kan gi en liten lokal betennelse,. For å forhindre at hunden blir syk er det best å unngå at den blir bitt av flått. Flått (skogflått) er en liten mid som suger blod fra både mennesker og dyr. Når flåtten er aktiv sitter den gjerne på et gresstrå og venter på at et passende . Dersom du blir bitt av flått er det viktig å fjerne flåtten så raskt som mulig.


Ved behov for forebyggende flåttmiddel til hund eller katt. Et flåttbitt er ikke farlig i seg selv, men flåtten kan overføre farlige sykdommer til mennesker og. Exspot oppgis å virke mot flått, lopper, lus og pelsmidd på hund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg