mandag 24. august 2015

Artrose fingerledd

Artrose er den vanligste og mest utbredte revmatiske leddsykdommen. Artrose kan forekomme i enkelt-led eller påvirke flere . Når brusken mellom ledd ødelegges og i tillegg fører til forandringer i beinet som ligger rett ve kaller vi det artrose.

Jeg har hevelse i alle fingerledmest synlig er det i de øverste fingerledd. Det er tatt røntgen og der ble det påvist artrose i fingerleddene . Artrose er den medisinske betegnelsen på slitasjegikt eller forkalkningsgikt i ledd. Det kalles også en degenerativ leddlidelse, og det er spesielt .

Tilstanden er forbundet med slitasjeforandringer (artrose) i leddet. Det er vanlig å oppfatte Heberdens knuter som uttrykk for at det foreligger artrose i . Svært mange av oss har, eller vil få, artrose (tidligere kalt slitasjegikt) i fingerledd og tommelens rotledd. Artrose i fingerleddene gir hevelser og smerter.


Hverdagen forandres for Grethe Helle, som jobber ved Diakonhjemmet Sykehus, på nettopp revmatologisk . Tema: Muskel- og skjelettlidelser - Artrose er sykdom i et synovialt ledd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg