mandag 17. august 2015

Usynlig blod i urinen

Flere tilfeller av sykdommen kan avdekkes tidlig om man undersøker urin for usynlig blo mener britiske forskere. Men oftest skyldes usynlig (mikroskopisk) blod i urinen en infeksjon, noen ganger annen godartet sykdom i urinveiene. Blod i urinen (hematuri) kan komme fra blødningskilder hvor som helst i urinveiene.


Urinveiene består av to nyrer, nyrebekken og urinledere , samt en urinblære . Blod kan gjøre urinen rød- eller brunfarget, men det kan også være blod i urinen selv om den ser normal ut. Blod i urinen skal alltid undersøkes av lege. Som regel skyldes det urinveisinfeksjon, men det kan også være mer alvorlige sykdommer som er .

Det mest alminnelige symptomet på nyrekreft er blod i urinen uten smerter, en tilstand som kalles hematuri. Dette symptomet forekommer hos 20- av . Blod i urinen eller hematuri er et alarmsignal og viktig symptom ved sykdommer og skader i nyrer eller urinveier. Litt før jul i 20ble Else Moe (63) oppmerksom på at hun hadde blod i urinen etter et toalettbesøk.


Hun ble naturlig nok engstelig og oppsøkte lege allerede . Blod i urinen hos menn kan komme av forskjellige årsaker, og stamme fra ulike deler av urinveissystemet. Våre erfarne urologer utreder blod i urinen. Slike variasjoner er ufarlige, men man skal være oppmerksom på om den får en rødlig farge.


Dette kan skyldes blod i urinen, noe som kan ha flere årsaker.

Det er ganske vanlig å ha (usynlig) blod i urinen uten at det er en. Og det kan være mange andre grunner til at legen finer blod i urinen. Spor av blod i urinen (uke 38+5) - Graviditet, spedbarn. BufretDa er det de symptomene du beskriver med spor av blod i urinen, med følelse.


I dag og i går har jeg blødd litt når jeg har tisset, det er ikke mye blo bare noen . Synlig blod i urinen er et alvorlig symptom som bør utredes raskt! Blod i urinen kan ha ulike årsaker, de skilles mellom to alvorlighetsgrader. Hva kan årsaken være til at en jente på år har blod i urinen over lengre tid?


Hverken ultralyd- eller røntgenundersøkelser viser noe galt. Synlig blod kan skyldast infeksjon (30-), prostatasjukdom (20-), kreftsjukdom . Hvis du har mikroskopisk hematuri, eller mikroskopisk blod i urinen, bør du være bekymret en. Når du går for å se din lege for en rutinekontroll, kan han eller hun . Ultralyd nyrer og urinblære er en trygg undersøkelse uten røntgenstråler.


Synlig blod i urinen forekommer ikke så ofte, men om det skjer bør du kontakte legen din umiddelbart. Et sted står det at mikroskopisk utslag på blod i urinen til tider er normalt hos friske mennesker, og at det ikke er nødvendig kontakte lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg