torsdag 27. august 2015

Gravid alkohol tidlig i svangerskapet

Jeg drakk alkohol tidlig i svangerskapet før jeg visste at jeg var gravid. Dette skjedde ved to anledninger ( 30-årsdag og mitt eget bryllup). Tidlig i svangerskapet kan alkoholbruk gjerne gi misdannelser, .

KAN SKADE TIDLIG: Professor Jon Skranes mener kvinner bør slutte å. Vi oppfordrer de som vil bli gravide å unngå alkohol fra det øyeblikket de. Dere som drakk alkohol da dere var gravideinnlegg1. Alkohol tidlig i svangerskapetinnlegg9.

Alkohol og tidlig svangerskapinnlegg29. Tidlig-promille-kan-skade-fosteret-353448b. De to kuttet ut alkohol helt da de ble klar over at de var gravide. Kvinner må være totalavholdende under svangerskap, sier Alvik, og forklarer . Når en gravid kvinne drikker alkohol, blir også fosteret utsatt og får samme alkoholpromille som mor.


Hvis du er bekymret fordi du drakk alkohol i begynnelsen av svangerskapet, bør du snakke med jordmor eller. Fosteret tar ikke skade av alkoholen så tidlig uansett. Det alkoholfrie svangerskapet endte med spontanabort etter uker.


Flere har nok har drukket alkohol før de vet at de er gravide og vi er. Det er nemlig viktig at de gravide blir informert om skadevirkninger av alkohol på et tidlig. Det er ikke farlig for gravide å drikke mindre mengder alkohol. Fyll helt på starten av svangerskapet påvirker ikke barnets utvikling og. Hvor farlig et det å drikke alkohol tidlig i svangerskapet og før man vet at man er gravid?


Det er sterke holdepunkter for at snusing i svangerskapet gir økt risiko for lav fødselsvekt, for tidlig fødsel og dødfødsel. Og det spesielt hvis mor drikker tidlig i svangerskapet. Når en gravid kvinne drikker alkohol suges det opp i blodet og går over til fosteret via . Danmark å være totalavholdende i svangerskapet, men . Kvinner bør derfor være totalavholdende under graviditet, og alkoholbruken bør endres.


I disse dager starter de kampanjen “Alkoholfritt svangerskap” med et klart råd til. Da er det også større sjanse for å føde for tidlig, viser ny forskning. Gravide bør avstå fra alkohol helt fra de planlegger å bli gravide og. Alkohol i en periode tidlig i svangerskapet ga like store skader som . Kvinner som er gravide må holde seg langt unna alkohol.


Inntar hun alkohol tidlig i svangerskapet når hjernen og andre organer er under . Dessuten var det såpass tidlig i svangerskapet at det var svært lite.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg