mandag 24. august 2015

Bjeffende hoste hos barn

Hosten forverrer seg ved anstrengelse og enkelte barn kan hoste til de. Hos små barn er passasjen i halsen trangere enn hos voksne, og hevelsen kan derfor gi tung pust og den typiske bjeffende hosten. Falsk krupp er betegnelsen som brukes om en gjøende (bjeffende) hoste og hvesende pust hos et barn med en luftveisinfeksjon, som oftest . Bjeffende hoste om natten kan være falsk krupp. Det jeg kan sammenligne det med er litt bjeffende hoste som de har ved falsk krupp.


Aldri hørt slik hoste før hos mine barn ihvertfall. Lær om de vanligste typene hoste barnet kan ha. Hoste er svært vanlig hos barn, men det er ikke vanlig hos. Har vært hos legevakt ikveld og crp og streptest var fine.


Kikhoste(som et av barna mine hadde) var ikke så gjøende hoste som falskrupp. Bjeffende tørrhoste i kombinasjon med lette katarralia, inspiratorisk stridor og . Forkjølelse er den vanligste årsaken til økende pustebesvær hos barn med astma. Ofte tørr og hard hoste, spesielt om natten og ved . Barnet får en hes, bjeffende hoste som gjør vondt og gjør barnet urolig. Video: Lydfil: Slik høres stridor og hoste ut hos et barn med falsk krupp. Hør den karakteristiske hosten - krupphoste - barnet har ved falsk krupp.


Ved falsk krupp har barnet ofte en karakteristisk, tørr hoste som kan ligne gjøing. Denne tilstanden forekommer vanligvis hos litt eldre barn. Falsk krupp er et en vanlig akutt tilstand hos småbarn. Hos barn kan det i noen tilfeller være brekninger eller oppkast av slim.


Hos mange også hoste etter fysiske anstrengelser eller . Selv om hosterefleksen er en naturlig reaksjon i kroppen, ikke alle dens former er helt trygt. Og i de fleste tilfeller, er hoste et symptom av ulike . Det var bjeffende hoste hos voksne er en sjelden hendelse, men det er mye mer vanlig hos barn. Men du bør være klar over hva som forårsaker tørr hoste og . Symptomene er som regel mer alvorlige hos barn under år.


Denne typen falsk krupp har en bjeffende hoste, men gir ikke feber, slik det ofte sees i andre . Det kan nok være litt vanskeligere å avgjøre hos spebarn, og spebarn blir mye mer påvirket av. Barna får da en bjeffende eller gjøende hoste, hes stemme og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg