fredag 7. august 2015

Kortisonkrem på kviser

Har endel kviser på ryggen som jeg ville bli kvitt. Dro innom apotekt, hvor de anbefalte kortisonkrem. Jeg har aldri hørt at kortisonkrem skal funke på kviser.

Ikke klem på kvisene - dette kan gi arr og mer betennelse. Opphøyde arr kan hos enkelte gjøres bedre ved å injisere kortison. Kortisonkremer har vært brukt innenfor hudfaget siden slutten av 1950-tallet. De har betennelsesdempende effekt på flere hudlidelser, inklusive .

Kortison kviser kalles også på fagspråket steroid akne. Det hentyder på en tilstand der man får kviser grunnet bruk av kortison tabletter eller kremer. Steroidkremer (kortisonkremer) har mange navn. Noen navn på svake steroidkremer er Hydrocortison (som kan kjøpes uten resept), Locoid og Apolar.


Steroid akne ser ut som et kvise-liknende utslett og skyldes kortison bruk. Er sååååå møkkalei nå, haka full av stygge kviser (og nå under nesa), har. Det er truleg ein kortisonkrem som gjer huden tynnare, og hjelper . Skrekk og gru, jeg er ikke veldig forfengelig, men kviser, det hater jeg!


Steroidindusert acne likner på vanlige kviser, men kan ses på atypiske lokalisasjoner.

Obs: Allergisk kontaktdermatitt mot et kortison er vanskelig å oppdage.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg