torsdag 20. august 2015

Utslett barn uten feber og kløe

Dra til en lege dersom barnet i tillegg til utslettet har høy feber, pustebesvær, oppast eller har. Blant de vanligste er atopisk eksem (tørt og kløende utslett, eventuelt væskedannelse) og. Rengjør skånsomt uten å tørke ut eller irritere huden.

Mål feberen og kontroller barnet med jevne mellomrom. Utslett: Blekrødt, finprikket utslett på kroppen, vanligvis uten kløe. Kløende utslett uten feber kan være elveblest, men det beskrives.


Typisk for utslettet er at barnet har alle stadier av utslettet på kroppen samtidig.

Barn som er svært plaget av kløe kan ha hjelp av kløestillende middel for. Sår hals og feber til 38-40°C som etter hvert ofte er ledsaget av oppkast, uvelhet og magesmerter. De fleste blir friske av seg selv uten behandling. Kløende utslett som etter 1-dager utvikler seg til 2-mm store blemmer. Det er sjelden at barn får feber ved allergiske reaksjoner.


Man får et rødt, kløende utslett som flytter seg rundt på kroppen. Sykdommen er svært vanlig og forekommer oftest hos barn i. Den gir et typisk utslett uten samtidig feber eller påvirkning av allmenntilstanden. Da kan en merke symptomer som hodepine, feber, sår hals, kløe, hoste, .

Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen. Det er umulig å si hva utslettet kan skyldes uten å ha sett det. Barnet mitt har feber og fått påvist streptokokkinfeksjon i halsen og har begynt . Hei,Det er vanskelig å si hva dette kan være uten å ha inspisert utslettet.


Jenta vår på mnd hadde rundt i feber for fire dager siden, og i går fikk hun utslett på. Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber eller ikke, forklarer barnelege Camilla Moger ved Sykehuset Innlandet på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg