tirsdag 25. august 2015

Smerteopplevelse

Smerteopplevelsen avhenger ikke bare av den smerteutløsende årsak, men også av egenskaper ved personen som oppfatter smerten. Derfor vil denne artikkelen dreie seg om hvordan en selv kan modifisere sin personlige smerteopplevelse, gjennom å presentere et litt uvanlig . Av: Bjørn Norheim, Arild Aambø, Per Brodal Forlag: Cappelen akademisk.

Trykk her for å søke etter flere utgaver. Boka Smerter handler om hvordan ulike smerter oppleves og kommuniseres, hvordan smerter kan modifiseres og behandles, og hva som skjer i møtet mellom . Utvalget skilte seg lite fra et tidligere smertepasientutvalg på de samme målene, men var signifikant forskjellig fra dette utvalget med hensyn til smerteopplevelse . Uten at jeg vil tillegge min egen erfaring noen vitenskapelig eller medisinsk tyngde, har jeg likevel lyst til å dele det jeg selv .

Vi må stole på pasientens smerteopplevelse. Doktorgrad Smerteopplevelse etter hjertekirurgi.

Vi sier derfor at smerte er en subjektiv opplevelse. Smerteopplevelse og fremkalte kortikale responser ved elektrisk stimulering - en studie blant sykepleiere i tredelt skift . Energimetabolisme i skjelettmuskelceller fra smertepasienter : myokiner, smerteopplevelse og effekt av trimetylamin N-oksid . Johannes Gjersta som er forsker på STAMI . Trøstende ord og omsorg er noen ganger ikke nok for å berolige en pasient med sprøyteskrekk. Men det kan hende det finnes en enkel og . Nettverket har bidratt med deler av finansieringen til flere artikler, blant annet til to artikler som omhandler barns smerteopplevelse, bruk av . Systematisk trening i oppmerksomt nærvær kan ha begrenset effekt på smerteopplevelse, men en signifikant effekt på livskvalitet, depresjon, aksept av. På denne måten virker det naturlig å kunne si at unge dyr lærer basisen av miljøbasert stimuli i barndommen, og at dette spiller en viktig rolle i smerteopplevelse .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg