fredag 28. august 2015

Hepatitt b smitte spytt

Gå til Smittemåte og smitteførende periode - Direkte kontaktsmitte gjennom seksuell- eller blodkontakt. Smitte via spytt skulle vaere helt usannsynlig og jeg erindrer ikke at jeg har. Det mest problematiske du spoer om er hepatitt B. Hepatitt B er en leverbetennelse som skyldes smitte av hepatitt B viruset. Smitte skjer gjennom blo blodprodukter, spytt og ved ubeskyttet seksuell kontakt. Kan hepatitt B smitte via spytt(fra en smittet person) til f. Innsendt av jente år Hei Ja, det kan man, men sjansen er mye mindre enn hvis man . Hepatitt C smitter mer sjelden seksuelt, men det forekommer.


Begge kan smitte ved urene tatoveringsnåler. Hepatitt B-viruset finnes i blod og kroppsvæsker til personer som er smittet, og smitte skjer derfor gjennom. I sjeldne tilfeller kan viruset også overføres via spytt. Av disse er det særlig hepatitt B-viruset som kan smitte ved sex, og det er derfor. Hepatitt B er cirka 6ganger mer smittsom enn HIV.


Men noen ganger er det sannsynlig at smittestoffer - som oftest blod eller spytt - har blitt . Den er forårsaket av hepatitt B-virus (HBV). Hepatitt B-virus smitter via blo spytt og seksuell kontakt, .

Noen steder står det at spytt inneholder så lite virus at det ikke er sannsynlig, mens de fleste steder står det omtrent .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg