torsdag 20. august 2015

Gul væske fra sår

Det trenger ikke være betennelse selv om det kommer en slags blank men gulaktiv væske fra såret, det kan være lymfevæske og det er helt . Er det åpent sår så dekk det til så du ikke får infeksjon. Rens det og bruk salve og se det an noen dager.

Det samme gjelder hvis såret spriker eller du ser gult fettvev i sårbunnen. Symptomer på infeksjon i såret er at det væsker, blir rødt og varmt . Men, det er også svært viktig å vite når man ikke skal behandle såret selv, men heller oppsøke lege. Sår på kneet, rennende væske - posted in Helse: Var ute på tirsdag, å falt på en kantstein.

Ser ut til at huden ble revet av idet kneet traff stenen, . Sår er et predileksjonssted for forurensing med bakterier der de lett kan vokse pga. Serøs: Klar, blank væske uten blo puss eller debris; Serosangvinøs: Tyntflytende,. Sangvinøs: Blodig, klar rød; Purulent: Tykk, blakket, gul, brun, blågrønn. Sår-servietter innsatt med desinfiserende væske kan også benyttes,.


Hvis såret spriker eller det er et synlig gulfarget fettvev i sårbunnen. Sårinfeksjon er betennelse i et sår og skyldes en eller flere bakterietyper. Den kan bli gul på toppen av betennelsen (puss).


Sårskorpe er vanligvis gulbrun, brun eller svart og kan være hard.

Hvis sårskorpen imidlertid flasser av, lekker væske eller har tegn til infeksjon, kan legen . Sår og skrammer kan være hudavskrapninger, stikk- og snittsår eller bitt fra mennesker og. Lymfen er den klare, lett gule væsken som legger seg over såret. Har gjort alt jeg har kunnet for å få et sår under kneskåla til åringen min å gro. Men det væsker litt fremdeles og har gul skorpe i kanten.


Må ha noe, om ikke så renner det omtrent væske fra såret, skikkelig ekkelt. Bruk ikke vaselin, men bacimycin ( gul, liten tube) og be om steril . Kommer selvsagt litt an på hvor dypt såret er, men skrubbsår er. Om såret væsker er det viktig du har sånn plaster med lim rundt alle fire . Jeg kuttet meg i dag også plutselig så var det noe gult væske som. Om en derimot alt har et sår, og det kommer tykk, hvit eller gul væske ut fra . Er sårbunnen rød kan det bety at det er friskt granulasjonsvev.


Sårhulen fylles med NaCl, væsken aspireres deretter i en sprøyte og måles. Ofte får man også væskefylte blemmer på friksjonsstedet. Hvis såret spriker, blør mye eller det er et synlig gulfarget fettvev i sårbunnen, bør såret sannsynligvis . Selv om hunder og katter ofte får små sår og skader som en kan pleie selv, hender det at.


Byllen kan sprekke og da renner ofte en tykk og illeluktende veske ut. En klar, vannaktig drenering eller tilstedeværelse av væske på såret eller drenering fra. Purulent drenasje kan være gul, grønn eller lys brun i fargen med en . Ikke klipp for tett inntill huden, for da er det lett at det blir sår og irritert hud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg