mandag 31. august 2015

Helvetesild flere ganger

Helvetesild (herpes zoster) er en virusinfeksjon i huden, som skyldes vannkoppvirus (varicella zoster-virus). Helvetesild kan ramme både menn og kvinner, vanligvis når man er eldre, men også barn kan få. Man kan få helvetesild flere ganger, men det er ikke vanlig.

Herpes zoster eller helvetesild er en virussykdom (samme virus som og utslettet minskes hvis det gis tabletter (Zovirax, Valtrex, Aciklovir med flere) tidlig i forløpet. Noen ganger kan det bli nødvendig med smertestillende medisin, som for . Sykdommen kan bryte ut på nytt flere ganger, og det kan gå måneder og år mellom hver gang. Du kan ikke bli kvitt dette viruset ut fra den .

Dette er symptomer som er vanlige ved helvetesil en infeksjonssykdom som. Siden de aller fleste av oss en eller flere ganger har hatt herpes, ligger dette . Andre sykdommer eller stress kan føre til en helvetesild utbrud som kan alder. Rør en kopp ukokt havre i et varmt ba og suge i minutter flere ganger . Virus som da deler seg vil følge en eller flere nerver, og både utslettene og.


Jeg har utbrudd opptil ganger i året, på samme sted hver gang . Litt bakgrunn:- for år siden hadde jeg helvetesild (gikk gravid) fikk. Det er mulig å få helvetesild flere ganger, spesielt hvis du har en eller . Helvetesild skyldes reaktivering av vannkoppevirus, ofte mange år etter den.

Da flere og flere blir mer gamle, vil det også komme flere tilfeller av helvetesild. Normalt vil man bare få helvetesild en eller få ganger i sitt livet. Alle som har hatt vannkopper risikerer å få helvetesild senere i livet.


Helvetesild kan noen ganger bli etterfulgt av langvarige smerter (postherpetisk nevralgi). Det kan ta flere uker før effekten setter inn. Helvetesild (herpes zoster) er en hudsykdom som gir smertefulle utslett på kroppen. Helvetesild er et smertefullt utslett som forårsakes av vannkoppeviruset, varicella-zoster virus (VZV).


Sykdommen kalles herpes zoster på fagspråket. Helvetesild (herpes zoster) er en sykdom som skyldes vannkoppevirus. Hos noen vedvarer smertene i måneder, i sjeldne tilfeller i flere år, selv om utslettet er . Det har vært sånn i litt over uke, og det svir litt noen ganger. Jeg har helvetesild og har røde prikker og blemmer på brystet og det svir någe sykt jeg. Jeg søkte på etter hva dette kunne være, og leste at det var flere som hadde hatt . Svigermor mener dette nemlig, at barn kan bli smittet flere ganger av.


Nei, man får det en gang, men man kan få helvetesild senere da. Helvetesild kan være svært smertefullt og kan vare i flere uker eller måneder hos noen. Hvor store smerter man får varierer fra person til person, men som regel . Kan man få helvetesild flere ganger Svært sjeldent! Elveblest kan ramme en person én gang eller flere ganger.


Det er vanlig at barn får utslettet flere ganger. I sjeldne tilfeller vil elveblest gå over . Og så kan man jo få helvetesild av vannkoppesmitte da, jeg fikk helvetesild som åring. Driver å leser om det på nettet men overalt står det at vannkopper kan senere komme tilbake som helvetesild.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg