onsdag 9. mars 2016

Antibiotika virus

Virus er IKKE bakterier, og derfor virker ikke antibiotika som medisin. Når man skal behandle influensa er det som regel symptomene på sykdommen man prøver . Antibiotika er et fellesnavn for medikamenter som hemmer vekst av eller dreper bakterier. Du skal ikke nødvendigvis ta antibiotika selv om du har en infeksjon! Det første legen må ta stilling til er om det dreier seg om en virus- eller . Du har helt rett – virusinfeksjoner behandles ikke med antibiotika! Både virus og bakterier er mikroorganismer, men er har helt forskjellig . Virus er mikroorganismer som ikke er i stand til å formere seg alene.


Bakterieinfeksjoner blir normalt behandlet med et spesifikt antibiotika, dvs. Antibiotika brukes mot bakterie- og amøbeinfeksjoner, men ikke virus siden virus ikke er levende. Penicillin er en type antibiotika de fleste har hørt om, og var . Det er et spørsmål om virus egentlig skal regnes som levende organismer eller ikke.


Antibiotika hjelper ikke mot virussykdommer, bare mot sykdommer som . Antibiotika virker ikke på virus, og virus er årsaken til de aller fleste halsbetennelser, ørebetennelser og bihulebetennelser og alle forkjølelser. Virus, en av de minste kjente mikroorganismer som forårsaker infeksjon. Antibiotika gis derimot bare ved tegn til forekomst av sekundær .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg