fredag 28. oktober 2016

Benskjørhet årsak

Det virker som et stativ for alle bløtdeler og organer, slik at kroppsvevet holdes på plass. Hvis du har fått konstatert benskjørhet, så får du ofte tatt blodprøver for at legen skal kunne finne ut om det i ditt tilfelle er en spesiell årsak til benskjørheten. Beinskjørhet er altså en sykdom som rammer mange, men hva er det.

Er man av andre årsaker engstelig for at man lider av osteoporose er . Mange i Norge lider av osteoprose, eller benskjørhet, som det også blir kalt. Når en blir eldre er det normalt å tape noe benmasse. Den høye forekomsten av osteoporose, også kalt beinskjørhet, som vi opplever i Norge i dag, ser ikke ut til å skylles en enkeltfaktor.

Benskjørhet er fremdeles en gåte, men sykdommen kan skyldes et gen. Norge har den største forekomsten av personer med lav benmasse, og størst er . Beinskjørhet (osteoporose) er en sykdom hvor beina mister en del av. Osteoporose (beinskjørhet, benskjørhet) er en tilstand med redusert beinmasse og.


Gå til Ukjent årsak til at Norge ligger på verdenstoppen. Hvis du har beinskjørhet, brekker knoklene dine lettere. Det finnes behandling som kan bremse utviklingen av tilstanden.


Behandlingssituasjonen for dem med benskjørhet er svært mye bedre. Vi vet ikke årsaken til at sykdommen oppstår, og vi vet ikke godt nok .

Vanlige symptomer på benskjørhet er smerter i ryggen og hyppige benbrudd. Selv om grønn te inneholder koffein, og koffein er en viktig årsak til osteoporose, . I vårt land får en av to kvinner og en av fire menn over år et brudd som følge av benskjørhet (osteoporose) – en sykdom som huler ut skjelettet og er årsak til . Screening avslører raskt om du tilhører halvparten av oss som har, eller vil få osteoporose, benskjørhet. Melk hjelper ikke mot beinskjørhet hos eldre. Drikkemelk inneholder galaktose, og det er diskutert om det kan være en av årsakene.


Det kan være flere årsaker til beinskjørhet. Normalt skilles det mellom primær osteoporose (beinskjørhet uten underliggende sykdom) og sekundær . Fagstoff: Osteoporose – også kalt beinskjørhet – er en tilstand der knoklene. Osteoporose, eller beinskjørhet, defineres som en systemisk skjelettsykdom som.


Osteoporose deles opp i to ulike typer, avhengig av bakenforliggende årsak:. Osteoporose hos barn kan være forårsaket av en underliggende tilstand som for eksempel diabetes eller nyresykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg