mandag 17. oktober 2016

Eksem hender blemmer

Dyshidrotisk eksem (Pomfolyx) er en av flere rsaker til hndeksem og utslett p hender og ftter med blemmer. Håndeksem er en hudsykdom som kan være akutt eller kronisk. Enkelte kan også få små, væskefylte blemmer som klør på siden av fingrene og håndflaten. Ved hårvask er det viktig å beskytte hendene mot sjampo og balsam, og det kan . Utslettet består av små eller større væskefylte blemmer og eventuell rødflammethet i huden.


Et eldre navn på tilstanden er dyshidrotisk eksem, men dette navnet . Vi finner mange av de samme sykdommer i hendene som ellers på huden.

Men noen hudsykdommer finnes bare i hender eller bare i føtter, eller begge steder . Jeg har i de sisste årene hatt problemer med en type eksem inne i hendene. Det starter med at jeg får masse små blemmer inne i hånden, . Den vanligste årsaken til blemmer på hendene er en type eksemreaksjon. Her vil man som regel føle en viss kløe og irritasjon i huden. Jeg har slike underjordiske blemmer på fingrene og i hendene. De kan klø noe helt grusomt, men kan også komme og . Typiske symptomer ved håndeksem er kløe og millimeterstore vannblemmer,.


Eksemet sitter oftest på hender og fingre (), og oppstår sjeldnere på føttene.

En form med spesielt store blemmer kalles vesikulos eller pompholyx, men er . Noen former for eksem kommer på steder på hendene, hvor det ikke er en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg