mandag 10. oktober 2016

Vedvarende hoste voksen

Den vanligste forklaringen på langvarig hoste er akutt bronkitt, som er en. Hos voksne er symptomene først og fremst en plagsom tørrhoste, . Forkjølelse og infeksjoner, men også kroniske lungesykdommer som astma og KOLS kan påvirke luftveiene og gi langvarig hoste.

Vi skiller mellom tørrhoste og hoste med slim. Hvis man i etterkant av en infeksjon har vedvarende hoste, men ellers er i god form, kan man se det hele litt an. Ungdom og voksne har vanligvis langvarig hoste uten kiking.


Min kone har slitt med en hoste som nå har vart i rundt 3-måneder uten at den.

Har slitt med langvarig hoste selv siden mai, først i forrige uke forsvant det. Normalt er hoste ikke farlig, men kraftig og langvarig hoste kan gi ømhet i brystkassen, og noen ganger resultere i at du besvimer eller får brudd på ribbena. Langvarig hoste kan skyldes mer alvorlig eller kronisk sykdom som. Hoste er vanlig hos voksne og barn (spesielt de yngste) med lettere grad av astma. Sykdommen preges av hoste dag og natt, sårhet og smerter midt i brystet.


Du kan også få smerter ellers i brystet på grunn av langvarig hoste. Hoste er vanlig under og etter ordinære luftveisinfeksjoner. Nevroner kommuniserer vedvarende med hver.


Symptomene kan være langvarig hoste, feber som kommer og går og vekttap.

Hos voksne kan kronisk heshet være forårsaket av for eksempel polypper på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg