mandag 10. oktober 2016

Omgangssyke små barn

Barn som er yngre enn tre måneder gamle, får sjelden omgangssyke, men omgangssyke er farligst for små barn og eldre mennesker. Infeksjonen kan ramme alle aldersgrupper, men den er alvorligst hos små barn (hos spedbarn under måneder forekommer tarminfeksjon sjeldent). Våren er kommet, og med lysere tider kommer gjerne omgangssyke hos de søte små.

De aller fleste barna takler omgangssyke bra, men . Det er ingen som ønsker å få omgangssyken – hverken små eller store. Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Spesielt utsatt for dehydrering er små barn og eldre.

Rikelig med drikke er derfor den viktigste behandlingen ved omgangssyke. En skikkelig runde med omgangssyke kan vare lenger. Det er viktig å gi barn væske i små porsjoner, men hyppig. Dessverre er det nettopp de som er mest utsatt for å få løs mage.


OMGANGSSYKE: Norovirus og rotavirus slår ut ulikt. Små barn blir svært syke av rotavirusinfeksjon, og den første infeksjonen gir kraftigst . Her kan du se de ulike tegnene på dehydrering, dvs uttørring, hos barn. Små barn har mindre væskereserver enn voksne, og jo mindre . Omgangssyke (viral gastroenteritt) skyldes en virusinfeksjon i tarmen.

Sykdommen rammer alle aldersgrupper, men den er alvorligst for små barn. Tex skrev: Hvorfor ikke vente til barnet er stort nok til at hun husker opplevelsen. Gi små mengder ofte, og følg med på allmenntilstanden.


Ifølge lege ved Folkehelseinstituttet, Tone Bruun, kan det blant annet skyldes at det er vanskelig å opprettholde god hygiene hos små barn enn . Nei: Ved omgangssyke kan man få diare senere i forløpet. Gi barnet små mengder vann, saft eller juice hele tiden. Omgangssyke er for de fleste en ufarlig tilstan og går over i løpet av 3-dager.


Hos små barn kan uttørking også gi seg til kjenne ved at barnet blir slapt og . Omgangssyke er en vanlig årsak til diarè, kvalme og oppkast. Hos små barn kan uttørking også gi seg til kjenne ved at barnet blir slapt og sløvt, eventuelt . Når det gjelder små barn med akutt diaré, er det bedre å ta kontakt . Når veldig små barn får omgangssyke skal man kontakte lege dersom det er hardt fordi så små kropper ikke tåler det like godt som voksne, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg