mandag 10. oktober 2016

Vondt i nakken og skulder

I mange tilfeller er det mange enkeltfaktorer som virker sammen; Smertene stråler ofte fra nakken til naboområder som hode, skulder og arm; Mekaniske . Langvarige smerter i nakke, skuldre og armer (en eller begge). Det gjør vondt å bevege nakken, eventuelt også skuldrene og armene.

Personlig trener Gunnar Bråthen gir deg sine råd og åtte gode øvelser du kan gjøre for å redusere plager i skuldre og nakke. Smerter og ubehag i nakke, skulder og armer kan forårsakes av skader eller irritasjon i selve nakken. Akutt nakkevondt vil si at personen har hatt vondt i nakken i mindre enn tre uker,. Dette gjør at skulderbladløfterne levator scapulae og øvre del av trapezius blir overarbeidet, trekker .

Stress og spenninger over tid; Tiltagende stivheter med nedsatt bevegelse; Strålende smerte fra nakken til skulderbladene eller ut i armene; Nakken kjennes . Omtrent halvparten av oss har hatt eller vil få vondt i nakken en eller annen gang i. Nakkesmertene kan være ledsaget av tretthetsfølelse i skuldre og armer og . SMERTEFULLT: Stiv nakke og skuldre kan være svært smertefullt. Smerter i øvre del av ryggen mellom skulderbladene rammer svært mange av oss. Smertene kan spre seg opp til nakken, ut i skuldre, armer og frem til brystet. Tilstanden kan behandles ved at nakken i en periode avlastes med stiv.


Det første stedet stress setter seg fast er i nakke, kjever og skuldre, sier Staff og . Nakkesmerter kan være svært bevegelseshemmende for den som rammes, og kan være en forløper til hodepine, svimmelhet, nakkekink, . Får du vondt i øynene bør du ta ven tur til optiker for å sjekke om du trenger. Har du lave skuldre kan du trene opp nakken med de to enkle . Skuldrene er også konstant vonde, men dette med nakken er så. Hele prosent av dem som sliter med smerter i nakke, skulder og øvre. Det begynte tidlig i vår, og har bare blitt verre og verre.


Langvarige smerter i nakke, skuldre og armer. Innskrenket bevegelighet i nakken ved aktiv bevegelse, noen ganger også ved passiv . Stadig flere yngre pasienter dukker opp hos meg og forteller at de har vondt i nakke og skuldre. Nakke- og skuldersmerter er svært vanlig blant nordmenn. Det er kanskje vanligere å være stiv i nakken, mens skuldrene kan være mer verkende og vonde.


Smerter mellom skulderbladene kan også komme av prolaps eller en låsning i nakke eller brystryggen. Smertene knyttet til en låsning vil kunne oppstå på grunn .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg