torsdag 13. oktober 2016

Ikke smittsom hjernehinnebetennelse

Vennligst angi om du er helsepersonell eller ikke. Smittsom hjernehinnebetennelse forårsaket av meningokokkbakterien var tidligere en hyppig årsak til . En soldat ved Heggelia leir på Bardufoss ble lørdag lagt inn ved Universitetssykehuset i Tromsø med hjernehinnebetennelse.

Både barn og voksne kan få hjernehinnebetennelse. Meningitt som skyldes virus er som oftest ikke farlig og går over av seg selv. Det vi kaller for smittsom hjernehinnebetennelse er forårsaket av.


Selv om den som er bærer ikke blir syk, kan andre bli smittet av bæreren. VAKSINE: Vaksine for smittsom hjernehinnebetennelse anbefales til. Feber generelt trenger ikke være tegn på alvorlig sykdom, men det kan . Hjernehinnebetennelse (Meningitt) er betennelse i hjernehinnen (gr: meninx) med. Neisseria meningitidis betegnes også smittsom hjernehinnebetennelse. Petekkier er røde prikker på huden som ikke lar seg fjerne når du trykker på dem.


Både bakterier og virus kan gi hjernehinnebetennelse, men den mest. Hvis fontanellen ikke har lukket seg, kan den bule ut ved hjernehinnebetennelse. Høy feber; Nakke- og ryggstivhet (klarer ikke legge haka på brystet); Ledd- og.


Betegnelsen ”smittsom hjernehinnebetennelse” brukes om hjernehinnebetennelse . Smittsom hjernehinnebetennelse kan utvikle seg til en alvorlig tilstand i løpet av. En elev ved Eidsberg ungdomsskole er innlagt med ikke-smittsom hjernehinnebetennelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg