fredag 21. oktober 2016

Utslett barnesykdom

Erythema infectiosum er en virussykdom med utslett, forårsaket av et parvovirus. Sykdommen kalles gjerne femte barnesykdom fordi den er den femte av en . Den fjerde barnesykdom rammer så godt som alle barn, og er ufarlig.

Det er en mild og ufarlig virussykdom (herpesvirus) som gir feber og utslett i . Mange får også den femte barnesykdom og skarlagensfeber. Disse sykdommene er normalt ufarlige og kjennetegnes med prikkvist utslett som varierer fra . Vannkopper arter seg vanligvis som en uskyldig barnesykdom med utslett, men kan være alvorlig for barn med nedsatt immunforsvar eller ved .

Den femte barnesykdom er en virussykdom som hovedsakelig rammer barn mellom fem ogår. Fem til dager etter smitte får barnet utslett i . De fleste barnesykdommene gir utslett, men ikke alle. Det kan være vanskelig å skille de ulike utslettene ved barnesykdommer, vannkopper . Barnesykdommen få kjenner til, og nesten alle barn får den.


RØDLIG UTSLETT: Utslettet kommer stort sett den tredje dagen, og består av . Mange av barnesykdommene gir kløende utslett, som kan lindres. Det finnes vaksine mot de fleste barnesykdommene i barnevaksinasjonsprogrammet og . De barna som likevel merker denne barnesykdommen kan klage over lett feber og dårlig form i noen dager før et utslett dukker opp.

Vil du i stedet vite mer om de mest kjente barnesykdommene, kan du klikke på linkene her:.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg