torsdag 20. oktober 2016

Forhøyet d vitamin

D-vitamin omdannes via nyrene til dihydroxyvitamin Dsom er aktivt virkestoff. Vi har funnet ut at det er en forhøyet dødelighet hos personer med et lavt nivå av D-vitamin – men overraskende nok gjelder det også for personer med et høyt . Hvertfall når det gjelder vitamin viser ny forskning. Det aktive vitamin D stimulerer opptak av kalsium fra tarmen, som så kan. Hvis du har forhøyet kalsium eller fosfat i blodet bør du ikke ta tilskudd av D-vitamin, . Mangel på vitamin D er blitt knyttet til en rekke ulike plager, og forbruket av tilskudd er økende. Det er imidlertid ikke entydig i litteraturen hvilken . Vitamin D er et fettløselig vitamin som spiller en rolle i balansen av kalsium i. Kronikk - Vitamin D har en viktig funksjon i kalkomsetningen og er også blitt.


Vitamin D er et hormon med et komplekst sett av virkninger. Helsemyndighetene vil nå anbefale et inntak av mikrogram vitamin D hver dag for voksne under år. Lengre tids bruk av en rekke legemidler kan øke risikoen for D-vitaminmangel: Kolestyramin-preparater (mot forhøyet kolesterol), midler mot . Noen Sykdommer Forbundet Med Lave Vitamin D Nivåer.


Vitamin D-mangel fører til redusert absorpsjon av kalsium og fosfat i tarmen, noe som fører til forhøyet PTH. Forskøvet likevekt med normal til lett forhøyet PTH sammen. Ved nedsatt dannelse av aktivt vitamin D vil PTH kunne øke før . Det er kun visse bølgelengder av sollys som kan lage vitamin D i hud.


Lavt nivå av vitamin D kan gi økt, eventuelt forhøyet nivå av PTH. Tok nylig en blodprøve som viser at jeg har fryktelig lav D-vitamin, altså har. Hvorfor vil det ikke bli et forhøyet nivå av D-vitamin da når jeg har . D-vitaminkonsentrasjon, så denne teorien din kan du bare glemme. En blodprøve som påviser forhøyet serumkalsium (kalknivå i blodet) forteller oss om.


Etter operasjonen anbefales kalktabletter og D-vitamin over lang tid. PTH er nesten alltid forhøyet ved vitamin D-mangel. Det er vanligvis ikke nødvendig å måle PTH.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg