torsdag 6. oktober 2016

Hva er sporstoffer

Mineraler og sporstoffer, uorganiske grunnstoffer som har viktige oppgaver i kroppen og derfor må tilføres gjennom mat og drikke. De siste kalles ofte sporstoffer (mikromineraler) fordi de trengs i meget små mengder (spormengder). Sporstoff betegner de mineralstoffene som fins i kroppen i mengder tilsvarende jern; dvs.

Jern (Fe) er først og fremst viktig for . Mens vitaminene er organiske forbindelser er mineraler og sporstoffer uorganiske grunnstoffer. Om et grunnstoff regnes som et mineral eller et sporelement i . Mineraler og sporstoffer er grunnstoffer som finnes i naturen og i matvarene vi spiser.

Visste du at vitaminer og mineraler finnes naturlig i all ubehandlet mat. Men risikoen med vår moderne, høyeffektive matproduksjon er at den . Hva er forskjellen på mineraler og sporstoffer? Uorganiske stoffer kroppen trenger mindre av, kaller vi for sporstoffer.


Sporstoffer: Sporstoffer er grunnstoffer som kroppen ikke trenger mer enn små mengder for at kroppen skal fungere. Her finner du betydninger av ordet Sporstoffer. Du kan også legge til en definisjon av Sporstoffer selv.


Disse stoffene kalles derfor for sporstoffer. De mineralene vi har er: Kalsium; Magnesium; Kalium; Natrium; Jod; Selen; Sink; Fosfor; Kobber .

I tillegg til mineraler er også viktige næringsstoffer for menneskekroppen. Som med vitaminer, kroppen kan ikke fungere skikkelig med en mangel på mineraler . Eksempel på innhold av sporstoffer og mineraler i kroppen til et voksent. Sporstoffer i kroppen kan være: sink, kobber, krom, magnesium og silisium osv.


Sporstoffer er helt essensielt for sunn og . Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. I denne artikkelen spore vi elementer eller krysskontaminering innebærer alvorlig risiko for personer med cøliaki eller glutenintoleranse. Alle vitaminer, mineraler og sporstoffer tilhører denne gruppen.


Mat som er dyrket i utvasket jordsmonn inneholder mindre mineraler enn mat som er dyrket i mineralholdig jord. Hva skjer med overskuddet av vitaminer om vi spiser mer enn det vi trenger av. Ikke energigivende ( mikronæringsstoffer) Sporstoff= under 1mg pr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg