fredag 7. oktober 2016

Trøske smittsomt

Candidasopp er en del av menneskets normalflora og smitter derfor ikke fra. Belegg i munnhulen (trøske) oppleves ofte som svie i munnen. Trøske er en soppinfeksjon i munnhulen som nesten utelukkende skyldes en oppblomstring av soppen Candida albicans. Trøske gir et karakteristisk hvitt belegg . Men trøske smitter ofte mødre som har sår og sprekker på brystknoppen. Det er også mest vanlig at mor får trøske fra babyen kort etter fødselen når sugingen fra . For noen måneder siden fikk jeg mycostanin, men eneste resultatet var at . Soppinfeksjon i munnen (trøske, oral candidose) er nesten alltid forårsaket.


Trøske kjennetegnes av små hvite eller røde flekker på slimhinnene i munnen og i svelget. Den er forårsaket av en sopp som heter Candida. Hvit tunge og hvitt i munnviken på leppene. Dersom spebarnet har hvitt belegg i munnen, er det sannsynligvis trøske.


Det er en infeksjon i munnslimhinnen med en soppart. Candida albicans er asymptomatisk til stede i munnslimhinnen hos de fleste mennesker. Symptomatisk infeksjon er vanligst hos voksne med redusert .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg