tirsdag 25. oktober 2016

Planlegger graviditet

Hvorfor kan det være lurt å planlegge en graviditet? Da er det viktig at du tar folat og er forsiktig med alkohol. Se flere tips til hva du som planlegger å bli gravid kan gjøre.

Det er mye som skal klaffe for at du skal bli gravid akkurat når du tenkte, sier fødselslege Gro Nylander, som også har skrevet bøker om temaet. Moderne prevensjon har gjort det mulig å i større grad planlegge et svangerskap, eller om man i det hele tatt ønsker barn. I dag er det mulig å velge å få barn når . Sjansene er i så fall på deres side – for det er lettere å bli . Du har bestemt deg for å forsøke å bli gravid. Det kan være lurt å vente en måned eller to.


Her er noen viktige ting du må gjøre før du forsøker å . Folat anbefales til alle kvinner som prøver å bli gravide. Start med en gang dere planlegger graviditet (minst måned før befruktning) og fortsett de tre første . Du som ønsker å bli gravid og planlegger et svangerskap, ønsker ofte å vite hva du kan gjøre for å øke dine sjanser for å bli gravi og for å . Forskning viser at inntak av folattilskudd forebygger ryggmargsbrokk hos barnet. Helsemyndighetene anbefaler derfor at kvinner som planlegger å bli gravide, . Når dere har bestemt dere for å prøve å få barn, er det lett å bli utålmodig.

Dere er kanskje vant til å kunne planlegge fremtiden, men en graviditet kommer . Så kan dere skrive hva jeg skal planlegge og sånn? Det kan også hende at du opplever en krevende og tung graviditet, og det er ikke så . Hvis du planlegger å få barn, bør du helst begynne å tenke på helse og livsstil samtidig med at du vil prøve å bli gravid. Ofte tar det litt tid fra befruktning til man finner ut at man har blitt gravid. For å gi babyen den beste starten, anbefales det at kvinner som planlegger å bli gravid . Eller har du akkurat fått bekreftet en liten spire i magen?


Les mer om hvorfor det er så viktig med folat når du er gravi og hvilke . Denne kontrollen mister man gjerne allerede når man planlegger graviditeten fordi dette barnet ikke alltid vil komme akkurat når man har tenkt . Når det gjelder den nye vaksinen mot svineinfluensa anbefaler myndighetene å vaksinere gravide. Men først og fremst må man bli gravi og når man først har bestemt seg. Når du planlegger å bli gravid bør du først og fremst ta folat, som er . Bruksområde: Lifeline Care GRAVID er et komplett kosttilskudd for deg som planlegger graviditet og under hele svangerskapet.


Askøy kommune har lagt ut en noe oppsiktsvekkende reklamevideo hvor de ber folk vente med familieforøkelsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg