fredag 21. oktober 2016

Røde prikker som klør barn

Etter 1-dager kommer et karakteristisk utslett prikker som klør og etter hvert får skorper på seg. Barn med røde hunder skal derfor holdes unna gravide. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet.

Dette er utslett av små røde prikker og nupper som etter hvert får puss i seg og . De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger. Råd på nett om vanlige sykdommer hos barn. Han har et par dager röde prikker på magen og skuldrene.

Med små barn tenker vi her først og fremst på førskolebarn; Utslett med feber. Kalles på fagspråket papler; Det er små, røde prikker - nupper - som hever seg . De fleste kløende utslett er ufarlige; Mange utslett kan være kløende blant annet fordi en rød og varm hud fører til . Symptomene på barnemark er kløe i rumpa, spesielt om kvelden og natta. Prikkene er intenst røde, og flyter etter hvert sammen. Det er sjelden at barn får feber ved allergiske reaksjoner. Tredagersfeber gir et blekt, rødt og sammenflytende utslett på hele kroppen.


Barn som er svært plaget av kløe kan ha hjelp av kløestillende middel for eksempel. Utslettet kan spre seg til kroppen, bein og armer og kan minne om røde hunder.

Han fikk noen prikker rundt munnen og oppo hånda. Det klør lite og går oftest over i løpet av de første 3-måneder. Atopisk ekseRødt, kløende utslett, ofte på tørr hu kan oppstå fra 2-måneders.


Vannkopper: Det oppstår røde prikker i huden som etter noen timer går over til blem-.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg