fredag 28. oktober 2016

Hva er hepatitt

Hepatitt, betennelse i leveren, kan ha en rekke årsaker og varierende kliniske sykdomsbilder. Akutt hepatitt kan ha et svært varierende bilde, . Hepatitt er karakterisert ved at en del av cellene i leveren blir ødelagt, og at det kan påvises . Hepatitt (leverbetennelse) er en betennelsestilstand i leveren, hvor en del av leverens celler blir angrepet og dør. Hepatitt B er en leverbetennelse med hepatitt B virus (HBV). Infeksjonen er symptomfri hos av voksne og av barn under år, og den . Mange virus kan gi leverbetennelse, og de viktigste er hepatitt B-viruset og hepatitt C-viruset. Hepatitt C er en virussykdom som hos 70- av de smittede kan få et.


Hepatitt C - veileder for helsepersonell. Hepatitt B er en leverbetennelse som skyldes smitte av hepatitt B viruset. Hepatitt B viruset overføres fra bærer av viruset til andre:. Hepatitt A er en leverbetennelse som skyldes smitte av hepatitt A viruset. Hepatitt A skyldes infeksjon av hepatitt A-virus (HAV).


Hepatitt betyr leverbetennelse og kan forårsakes av mange ulike mikroorganismer. De vanligste er hepatitt A-virus, hepatitt B-virus og hepatitt C-virus. Hepatitt C er en infeksjon som kan skade leveren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg