mandag 24. oktober 2016

Rs virus smittefare

RS-virusinfeksjon er infeksjon med respiratorisk syncytialt virus (RS-virus) i familien paramyxoviridae. Infeksjonen er en hyppig årsak til nedre . RS-virus spres hovedsaklig via dråpesmitte fra nese og svelg, men kan også smitte via for eksempel hender, leker og felles håndklær.

RS-VIRUS: Hyppig årsak til at barn under et år blir innlagt på sykehus. Akutt bronkiolitt er en virusinfeksjon som medfører betennelse i slimhinnene på innsiden av de tynneste luftrørene, lengst ut og ned i lungene. Men det er kjent at RS-virus, som særlig rammer små barn, kan smitte i inntil 1-uker fra man blir syk, opplyser smittevernoverlegen.


Desember til mars er høysesong for RS-virus som kan gi små barn.

Men ved hjelp av enkle grep kan foreldre forebygge smitte av RS-virus. Luftbåren smitte kan skje på to måter, enten med støvpartikler eller. Ingen studier ble funnet om forekomst av MRSA, RS-virus eller varicella . Nesten alle barn blir smittet av RS-virus før de fyller to år. Smitterisikoen er størst lige inden sygdommen bryder ud og de første dage herefter, der er derfor ingen grund til at isolere . Barn over år og voksne som er smittet med RS-virus, vil bare oppleve forkjølelsesplager og hoste.


RS-virus er forkortelse for respiratorisk syncytialvirus. Det kan dog også ramme voksne i alle aldre, som så kan smitte børn. RS-virus gjør seg mest gjeldende i vintermånedene og tidlig på våren.

Barnet kan bli veldig medtatt og sykehusinnleggelse kan bli nødvendig. Onsdag forrige uke hadde jeg besøk av ei venninne med sønnen sin på mndr. Han hadde første dag av forkjølelse når . RS-Virus er den hyppigste årsag til alvorlige luftvejsinfektioner hos børn under år. Læs om symptomerne på RS-Virus samt om smitte, behandling mv. RS-virus forekommer næsten udelukkende i perioden november til april måned.


Man kan smittes med RS-virus flere gange. To uker gamle Magnus ble alvorlig syk av RS-viruset. RS virus smitter via luftvejssekret ved hoste og nys samt via hænder og.


Da kan man enkelt og effektivt redusere faren for smitte. Det er stort sett de minste som blir alvorlig syke av RS-viruset. Dråpesmitte, som for eksempel via hosting, snørr, kos, når du bruker samme håndklær eller annen nærkontakt, ofte fra eldre . Jeg er redd for at Nichlas skal bli kraftig forkjøla eller i verste fall på RS-viruset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg