fredag 7. april 2017

Hva gjør kortison med kroppen

Kortison ble tatt i bruk som medisin allerede på 1950-tallet, men hva er det egentlig? Kortison finnes i en naturlig form i kroppen, og heter da kortisol. Kortison har vært i bruk i rundt år og er en av de mest anvendelige medisinene som brukes i dag.


Slutter man brått med kortisontabletter vil kroppen være uten dette. For lite eller for mye kortison - hva skjer da? Dessverre er svaret ja, og dessverre har kortison mange mulige bivirkninger. Kortisol er et stoff (et steroid) som kroppen vår lager selv og som er viktig ved infeksjoner og annet stress, slik som operasjoner, . A5244BufretLignendeKortison er en av de kraftigste betennelsesdempende stoffene vi kjenner og brukes blant annet ved astma, allergi, kraftige betennelser. Kortisol er et livsviktig hormon som regulerer en rekke oppgaver i kroppen:.


Det er noe usikkerhet vedrørende eksakt tidslengde kortison er i kroppen. Syntetisk kortisol blir kalt for kortison. Kortisol er et steroidhormon som dannes naturlig i kroppen.


Kortison er i seg selv inaktivt, og må først omdannes i kroppen til kortisol for å få effekt. Det finnes mange syntetiske glukokortikoider som benyttes som . Kortison er et steroidhormon som produseres naturlig i binyrene og produsert. I motsetning til orale doser, som er absorbert av kroppen gradvis over en . Hva gjør man som pårørende i en slik situasjon?


Muligens hadde jeg filmet vedkommende og så vist det til henne når kortisonen var ute av kroppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg