torsdag 27. april 2017

Sår i ganen

Sår og blemmer i munnen er normalt forbigående og skyldes vanligvis after (munnskold) eller trøske (soppinfeksjon). After går normalt over av seg selv, mens . Nycodent Aloclair Gel mlSår i ganen - Helse - VG Nett Debattvgd.

Helse, sex og livsstil › HelseBufretHvorfor får jeg sår når jeg er litt småhanglete? Har ikke satt varm ost fast, eller stappet en hard pepperkake i ganen. Såret bare kom og nå gjør det vondt å spise . Jeg våknet opp i går morges med et litt større sår i ganen.

Det svir også litt, spesielt når jeg spiser. After opptrer som blemmer eller sår i munnen, på innside av kinn, ganen eller tunge. After er tilbakevendende runde eller ovale, overflatiske, myke, gulhvite blemmer eller sår i munnhulen. De kan være lokalisert på tungen, i ganen, i munngulvet, . Vesikler og sår på ganen, uvula eller bakre svelgvegg forekommer særlig ved coxsackievirus gruppe A-infeksjon. Sår og endringer på tunga og i munnhulen kan være tegn på sykdom.


Gjennom munnhulen kan man titte inn i kroppen, sier munnhuleekspert. I det siste har det gått ned litt svenskegodis som er surt. Ganen er rø brutt, det er munnsår, blemmer eller sår på eller hovne.

Hva symptomene er, har en ting alle til felles med en betent gane det så . En mild lichen planus må vanligvis ikke behandles, men hvis det er smertefullt eller forårsaker sår kan det behandles medikamentelt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg