tirsdag 25. april 2017

Svart diare

Disse rammer ofte unge voksne og vil som regel ledsages av symptomer som diaré eller smerter i magen. Er det svart, tjæreaktig avføring skal man undersøke den øvre delen av tarmen, sier. Svart avføring: Mørk og sort farge er ikke nødevndigvis farlig da blant annet jern og rødvin påvirker fargen i avføringen.


Har ikke hatt mørk avføring siden, har ikke diare men løs mage. Ved blødning i øvre del av magetarmkanalen vil dette kunne vise seg som oppkast av blod (hematemese) eller som svart, tjæreliknende avføring (melena) . Jeg har i den siste tiden hatt svake magesmerten, og i går oppdaget jeg at avføringen var svart. Jeg har tenkt å se det ann litt før jeg går til lege. Diaré kan oppstå plutselig, og er da ofte av kort varighet. Alle besetningene hadde sauer på innmarksbeite hele beitesesongen, og alle hadde søyer med diaré.


Det ble tatt avføringsprøver to ganger i . Betennelsessykdommer i tarmen vil gjerne gi diarre i aktive faser,. Blod og slim på avføringen, svart eller gråhvit avføring, fet glinsende .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg