fredag 21. april 2017

Rødt øye linser

Røde øyne oppstår når blodårene i øyet blir irritert eller hovner opp. Dette kan være en viktig indikator på flere helseproblemer. Så hvordan kan du vite om ditt røde øye skyldes en ufarlig lidelse eller en mer.

Bruker du kontaktlinser og får akutt rødt øye, er det et meget alvorlig tegn som . SKADER ØYET: Tar du ikke av linsene før du legger deg, risikerer du. Det oppstår gjerne i ett øye, og du merker det oftest ved at øyet blir rødt, . Når et øye blir rødt, skyldes det enten at øyets blodårer er blitt utvidet, eller at det.

Kan skyldes skade mot øyet (negl, kvist) eller kontaktlinser. Man sløves ned og begynner å slurve med linsene, sier Christoffer. Rødt øye; Ubehag som ruskfølelse og smerter; Økt tåreflod; Nedsatt syn.


Ved irritasjon, betennelse eller skader i én eller flere av øyets hinner, blir øyet rødt fordi blodårene utvider seg, eventuelt fordi det inntrer blødning i vevet . Tilstanden er ganske vanlig og er en av de hyppigste årsakene til rødt øye. Dersom øynene dine renner, svir og er røde, kan du ha øyekatarr. Røde øyne oppstår fordi blodårene i øyet utvider seg.


Sti på øyet er en smertefull klump på øyelokket som kan føre til røde og rennende øyne. Hvis du bruker kontaktlinser og øynene blir røde, bør du ta ut linsene .

Røde, sviende øyne: Øyelegen kan utrette mye mer enn fastlegene. Jeg er nærsynt, styrke - og har som regel brukt kontaktlinser . Er også fryktelig lysømfintlig på det øyet. Jeg bruker linser, men har ikke brukt de på et par-tre døgn.


Det svir like mye i dag, men øyet er ikke fullt like rødt. Kan et plutselig rødt og sårt øye skyldes noe annet enn en øyekatarr? Kontaktlinser som brukes lenger enn anbefalt kan bli skarpere i kantene og skape. Symptomer er rødt øye, lysskyhet, og i mange tilfeller et gult merke på øyet. Jeg bruker månedslinser og har fått beskjed av optiker om at øyedråper som gjør det hvite i øyet hvitere ikke er lurt å bruke når man har linser.


Bruker du linsene på feil måte, kan de ødelegge synet. Vi gjennomfører alltid en etterkontroll av dine linser for å se om de er egnet til deg. Oppdager man at øynene er unormalt røde, eller føler ubehag ved linsebruk skal linsene taes av og man bør ta. Vi tenker først og fremst på DIN øyehelse! Dersom øyet er rødt med puss over flere dager uten tegn til bedring (spesielt hos barn).


Det er ikke anbefalt å bruke kontaktlinser mens du har øyebetennelse. Hvis du har rødt øye og ikke kan utelukke klamydiasmitte, bør du oppsøke legen din og fortelle. Er det trygt for meg å begynne å bruke linser og sminke igjen?


Vær OBS hvis du skal ha på deg linser til Halloween. Eksempel på et rødt øye som er blitt skadet som følge av linsebruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg