onsdag 12. april 2017

Smerter i hjertet

Brystsmerter kan være uttrykk for psykiske årsaker, muskelplager eller mer alvorlige sykdommer i hjerte, lunge og mage. Smertene kan være skremmende fordi pasienten kan frykte at smertene skriver seg fra hjerte eller lunger. Plagene fører ofte til konsultasjoner i allmennpraksis. Smerter i brystkassen forekommer relativt hyppig og fører ofte til legebesøk, blant annet fordi man er bekymret for at det skal være noe galt med hjerte eller . Med brystsmerter menes smerter som du føler kommer fra brystkassen eller brysthulen. Den vanligste årsaken til at hjertet ikke får nok blo er åreforkalkning.


SMERTER I BRYSTET: Dette er det vanligste tegnet på hjerteinfarkt. Smerten kan stråle ut i den ene eller i begge armer, som oftest i den venstre. Dette gir smerter i hjertet - angina pectoris. Smerte og annen ubehagsfølelse i brystet er en vanlig, viktig og noen ganger vanskelig problemstilling. Differensialdiagnosene er mange og omfatter . BRYSTSMERTER: Det er ikke bare problemer med hjertet som kan føre til at man føler ubehag og smerter i brystregionen.


Blant pasientene som kommer hit, er imidlertid forekomsten av brystsmerter som skyldes at der er noe galt med hjertet langt høyere, for disse . Angina pectoris er smerter i brystet som kommer fra hjertet. De kommer i anfall og varer sjelden mer enn minutter. Angina pectoris kommer av forsnevring i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg