fredag 14. april 2017

Små væskefylte blemmer på huden

Små blemmer i huden kalles på fagspråket for vesikler, mens større blemmer kalles bullae; Dannelse av vesikler og bullae kan være uttrykk for sykdom i huden . Utslettet består av små eller større væskefylte blemmer og eventuell rødflammethet i huden. Et eldre navn på tilstanden er dyshidrotisk eksem, men dette navnet . Blemmer er små, væskefylte puter som kan opptre på huden. Væsken i disse blemmene kan være klar, hvit, gul eller blandet med blod.


Medisin › Hud og dermatologiBufretLignendeFor dager siden - Blemmesykdommer, bulløse sykdommer, gruppe av kroniske hudsykdommer karakterisert av spontant oppståtte væskefylte blemmer i huden, . I løpet av tre-seks dager vil et utslett med små blemmer vise seg. Startet med hevelse og ekstremt kløe og har nå endt med en gul væskefylt blemme som svir. Kalles ofte forkjølelsessår og er en virusinfeksjon på hud og slimhinner. Infeksjonen gir små, væskefylte og røde blemmer som kan klø og være . Voksne får oftest håndeksem; huden blir rø klør, det kan komme små.


For mye sol kan gi solforbrenning med rød og hoven hud og væskefylte blemmer. Eksemet klør mye og mange klorer da opp huden, som ytterligere svekker. Enkelte kan også få små, væskefylte blemmer som klør på siden av fingrene og . Blemmene er vanligvis lokalisert i håndflatene eller på fingrene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg