tirsdag 27. oktober 2015

Jod tilskudd

Ved bruk av legemidlet amiodaron (Cordarone) eller under behandling for sykdommer i skjoldbruskkjertelen, bør man være forsiktig med ekstra tilskudd av jod . Jod er et mineral som vi har mye av i skjoldbruskkjertelen vår. Jod er blant annet med på å regulere stoffskiftet vårt.

I ren form er jod en brun, flyktig væske ved værelsestemperatur. Rapporten om jodmangel fra Ernæringsrådet anbefaler tilskudd av jod til kvinner i fruktbar alder, gradive og ammende – inntil anbefalingen om . Den urovekkende rapporten fra Ernæringsrådet anbefaler tilskudd av jod for flere norske befolkningsgrupper, for dem som ikke drikker melk . Inntil videre anbefaler Ernæringsrådet tilskudd av jod for flere norske befolkningsgrupper, for dem som ikke drikker melk eller drikker lite melk: gravide, .

Probioform Jod kan være et utmerket tilskudd som hjelper raskt ved forkjølelse og soppinfeksjoner. Jod dreper virus, bakterier, parasitter og sopp. Innlandsstrøk som i Sør-Asia og Afrika syd for Sahara, har stor mangel på jod.


Når vi tar tilskudd av Jod ser vi en økning i antioksidant aktiviteten i kroppen og . Av alle de tilskudd jeg har prøv er JOD det som har gitt den mest umiddelbare effekten. Jeg har følt forandringen først, også søkt på engelske . Abraham mener at jod-tilskudd kan gi vesentlig bedring i energinivå og livskvalitet generelt, og hevder at det er rene ungdomskilden for eldre kvinner. Ny forskning viser at inntak av jod er bekymringsfullt lavt blant mange.


Hele av de gravide som ikke tar tilskudd får i seg mindre enn anbefalt mengde jod.

Mor trenger derfor opptil mer jod enn vanlig mens hun går gravid og. Jod er et sporelement som er naturlig forekommende i noen typer mat, eller som tilskudd. Jod finnes i jodberiket salt, og er tilgjengelig som kosttilskudd.


Hvis du er gravid eller ammende, og har et lavt inntak av melkeprodukter og fisk, bør du ta tilskudd av jod. Selv om du er ansett å ha hypotyreose, er ikke alle tilfeller forårsaket av jod mangel. Vogel kelpasan støtter er et naturlig jod-tilskudd som støtter skjoldbruskkjertelens normale funksjon. Jod er et sporstoff som inngår i tyroideahormonene, som er svært viktig for energiomsetning. Norsk Vegetarforening selger tilskuddet Vegsom inneholder jod.


Har nylig fått konstatert jodmangel via urinprøve. Dette bekrefter min mistanke om stoffskifte problem. Ble derfor anbefalt jod tilskudd utover . Jeg har filosofert litt over sider vedrørende hypothyreose og jod: -Da jeg var liten fikk jeg alltid høre at du må spise fisk for ikke å få struma.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg