torsdag 15. oktober 2015

Jeksler barn smerter

Kanskje er jekslene vondest fordi de er størst? Den beste sammenligningen er vel gjerne med barn som mister melketennene og får permanente tenner – og det . Hva gjør dere da barna deres får tenner og har mye vondt og gråter i timer om natta? Og er det våketid pga smerter gir vi paracet e. Hjørnetenner og første sett jeksler var ille, men heldigvis kom de . Tannfrembrudd og smertestillende - Graviditet.


A379BufretLignendeBarn får som regel sin første tann rundt seks måneders alder.

Den første jekselen kommer vanligvis rundt 1-årsalderen og i 3-årsalderen har barnet som oftest . Barnelege Thor-Øistein Endsjø mener Paracet bare bør gis til barn med høy feber eller sterke smerter. Tenner og paracet - Småtroll 1-år - Forum - Klikk. Hvordan var barnet ditt da års jekslene kom. Det kan jo virkelig virke som ho har ubehag eller smerter når ho ikke får sove på natta. Hvor mange jeksler skal et barn få egentlig?


Gutten her har fått mange tenner, jeksler nede og hjørentenner nå. Melketennene skal barnet ha i mange år, noen av dem mister de ikke før i 13-årsalderen. Generelt skal det mye smerter til for at man skal våkne om natten, sier Misvær. Tennene vokser frem uten sår, men det kan klø.


Fellingen er som regel over i 12-årsalder. Hull i tennene (karies) er i utgangspunktet ikke smertefullt, men dersom sykdommen ikke behandles tidlig, vil barnet etter hvert kunne oppleve smerter fra tenner . Hvordan kan jeg hjelpe barnet når det klør i tennene? De første jekslene kommer ved 1-årsalderen, andre jeksler kommer omkring 2-årsalderen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg