fredag 16. oktober 2015

Normalt blodtrykk alder

Du kan ha høyt blodtrykk i flere år uten å merke noe til det. Figur viser systolisk blodtrykk og figur diastolisk blodtrykk. Basert på Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag . Normalt blodtrykk for et barn er avhengig av hans eller hennes alder, kjønn og høyde.


Foreldre bør spørre sine barns barnelege for å finne ut hva som er sunt for . Blodtrykket nivåer varierer etter alder, kjønn og generell helse på personen. Den tilstand der lavere enn normalt nivå av blodtrykk kalles erfaren hypotensjon. BLODTRYKK: Blodtrykket varierer i løpet av dagen og bør derfor måles flere ganger.


Se flere saker fra: Slik finner du din biologiske alder. Lær deg mer om blodtrykket og viktigheten av å ikke ha høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk behandles med blodtrykksmedisiner og livsstilsendring. Blodtrykket stiger med alderen, og dette skyldes nedsatt elastisitet i blodårene ettersom . Eldre mennesker kan imidlertid ha et normalt blodtrykk over disse verdiene, da blodtrykket øker med alderen.


På samme måte har barn som regel langt lavere . Blodtrykket er det trykket som blodet skaper inne i blodkarene når det strømmer gjennom disse. Hva er normalt blodtrykk og når er det for høyt?

Dessuten varierer blodtrykket også med alderen – så et blodtrykk som de fleste leger vil mene er for høyt for en 20-åring, kan være helt ok for . Hvilke tester du bør ta når, avhenger av alder og risikofaktorer. Disse grensene for høyt blodtrykk gjelder for alle voksne uansett alder og kjønn. Grensene for høyt blodtrykk er annerledes, hvis blodtrykket måles utenom . Forekomsten øker sterkt med økende alder.


Har målt dette, og jeg mener at mannen min har litt høyt blodtrykk 155. Det anbefales å definere mild hypertensjon som blodtrykk 1- 1mmHg. Risikovur-deringen anbefales basert på graden av mild hypertensjon, alder, kjønn.


Målet med behandlingen er vedvarende normalt blodtrykk uten bivirkninger . Det kan virke overraskende, gitt at blodtrykket øker naturlig med alderen, men et normalt blodtrykk regnes som den samme for alle unge, . Ofte er det sånn at blodtrykket blir kunstig høyt når det måles, siden vi blir spent før måling. Noen som kan si meg hva som regnes for lavt blodtrykk. Mener at utregningen på blodtrykk også går på alder og jeg . Det er en velkjent sak at blodtrykket stiger med alderen.


Det kan selvsagt diskuteres om dette er normalt, men det er i hvert fall et faktum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg