fredag 16. oktober 2015

Frukt med d vitamin

D-vitamin er helt nødvendig for at kroppen skal kunne nyttiggjøre seg. K er alle kålsorter, persille, erter, salat, ost, poteter, gulrot, frukt og bær. I følge Norkostligger det gjennomsnittlige vitamin D-inntaket på for menn på 7.

Naturlige matvarer som kjøtt, frukt, grønnsaker, kornvarer, . I Norge er også margarin, smør og noen melketyper tilsatt D-vitamin. Det er viktig å huske at frukt og grønnsaker ikke inneholder D-vitamin. Vitamin D er viktig for skjelett og immunforsvar.

Vi får det fra fisk, egg, margarin, tran og sollys. Egg inneholder vitamin A, D og E, kalsium, jern, kalium, magnesium, sink,. Vitamin D er et fettløselig vitamin som bidrar bl. Det er livsviktig å få i seg nok D-vitamin – men så mye som halvparten av oss gjør ikke det.


Nettstedet WebMD har derfor satt seg fore å besvare . Vitamin D är ett näringsämne på tapeten just nu, vilket beror på flera saker. Kroppen lager selv vitamin D når du er ute i solen. Vitamin D finnes i fet fisk, fiskerogn og lever. Viktig å huske at frukt og grønnsaker ikke inneholder vitamin D.

Vitamin D (kalsiferol) er et fettløselig vitamin. En viktig funksjon for vitamin D er å sikre nok opptak av kalsium fra tarmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg