onsdag 7. oktober 2015

Vitaminmangel sykdommer

Vitaminmangelsykdommer, sykdommer som skyldes mangel på tilførsel av vitaminer eller dårlig absorpsjon av vitaminene i tarmen, . Halvparten av alle nordmenn lider av D-vitaminmangel. Nå viser forskning at mangeltilstanden kan føre til en rekke vanlige sykdommer.

Flere faktorer kan påvirke prosessen – noen er livsstilsavhengig men de fleste er forbundet med sykdommer i magetarmkanalen som ofte rammet eldre. Du har vitaminmangel (avitaminosis), hvis du gjennom en periode har fått så små. Har en langvarig sykdom som nedsetter kroppens evne til å oppta matens . Mangel på vitamin D kan hos barn medføre rakitt (engelsk syke) og hos voksne en tilstand som betegnes osteomalasi, og.

Dersom du innehar en bestemt genvariant og lider av mangel på vitamin D som barn, øker du sjansene for å utvikle sykdommen multippel sklerose (MS) senere . Leste i min legebok at man ikke kan ha B-vitaminmangel, ettersom dette jo er et vannløselig . Daglig anbefaling for kvinner: mikrogram. De fleste bør forbedre inntaket av dette antioksidantet. I henhold til legene vil ikke en mangel på enkelte daglige vitaminer forårsake noen sykdom av seg selv.


Men vitaminmangel kan bane vei for sykdommer. Hva slags mat bør man egentlig spise for å unngå vitaminmangel? Skjørbuk er en sykdom som skyldes mangel på vitamin C. Skjørbuk er en sykdom som er forårsaket av mangel på vitamin C.

I det attende århundre, er sjømenn registrert med en spesielt vanskelig tid med . D-vitamin bidrar til at tarmen tar opp kalsium (kalk) fra næring, men også til å styrke skjelettet. Ved d-vitaminmangel hos barn sees rakitt (engelsk syke) som gir . Når jeg leser om ME symptomer og andre som er syke etter flåttbitt så. Spesialisten jeg gikk til mente at d-vitaminmangel kune gi samme . For voksne er symptomene ostemalaci, som er en sykdom som er preget av. Ved osteomalaci (se ovenfor) på grunn av D-vitaminmangel kan legen velge å gi . Når det gjelder D-vitamin og sykdommer relatert til immunforsvaret, er det. Legemidler og sykdom kan påvirke D-vitaminproduksjonen.


En rekke sykdommer synes å være såkalt autoimmune tilstander, preget av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg