tirsdag 20. oktober 2015

Vitamin b oppgaver i kroppen

B-vitaminene har ulike oppgaver og kan ikke erstatte hverandre. B1-vitamin har mange viktige funksjoner i kroppen:. B-vitaminer er vannløselige, hvilket innebærer at de forsvinner ut av kroppen.

Det kan være greit å vite at de ulike B-vitaminene har ulike oppgaver, og de kan . Fettløselige vitaminer kan lagres i lever og fettvev. De vannløselige lagres dårlig i kroppen med unntak av B12-vitamin, som kan bli lagret i leveren i mer enn år . Fagstoff: Vitaminer er stoffer som er livsnødvendige for oss, men som vi bare trenger ørsmå mengder av.

Vitaminene må tilføres via maten fordi kroppen ikke selv er i stand til å. Vitamin B og vitamin C er vannløselige og skilles raskt ut av . Disse kan ikke lagres i kroppen, og må derfor tilføres daglig. Overflødige mengder av disse vitaminene skilles ut i urinen. Vitamin Bkalles også pyridoksin og er, som de andre B-vitaminene vannløselig. Vitamin Ber involvert i mange oppgaver i kroppen, blant annet er vitaminet . Da kroppen ikke er i stand til å produsere disse stoffene selv, må de tilføres gjennom maten.


Vitaminer er næringsstoffer som kroppen trenger for en lang rekke prosesser. Det finnes åtte ulike B-vitaminer, hvorav fem viktige finnes i Vitaminbjørner og .

Det er ulike b-vitaminer den dag idag, som alle fyller ulike funksjoner. B-vitaminer blir ikke lagret i kroppen, så daglig inntak er nødvendig. Gå til Vitaminenes oppgaver i kroppen - Vitaminene har mange ulike oppgaver i kroppen. Hva og hvorfor: De åtte ulike B-vitaminenes oppgave er å omdanne fett, protein og karbohydrater fra maten til energi som kroppen kan benytte. Med noen få unntak kan ikke vitaminene dannes i kroppen.


K og flere av B-vitaminene, som i varierende grad dannes . Disse vitaminene lagres altså dårligere og må . Kroppen kan dessuten etter behov lage A-vitamin selv fra betakaroten, som. Mange velger derfor å ta et B-vitaminkompleks – som inneholder alle . Det finnes hele åtte forskjellige B-vitaminer. De har alle ulike oppgaver i kroppen og kan derfor ikke erstatte hverandre (se tabell på neste side). B vitaminene består av forskjellige vitaminer. Niacin kan dannes i kroppen fra aminosyren tryptofan.


Vitamin Ber nødvendig for at kroppen skal produsere røde blodlegemer, viktig for dannelse av arvestoff og for nervesystemets funksjon. Vitaminer er viktige næringsstoffer for kroppen. De har ulik oppbygning og vil derfor ha ulik funksjon og virkning. Vitamin B og C er vannløselige, mens vitamin A, . Mangel på vitamin Bkan skyldes utilstrekkelig inntak via kostholdet, eller. Vi kan ikke overleve uten vitaminer; Kroppen kan ikke produsere (=lage) vitaminer selv; Vitaminer ble oppdaget for ca.


Alle B-vitaminene har egne navn, og det finnes B-vitaminer i de fleste matvarer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg