torsdag 24. desember 2015

Blemmer i huden som klør

Små blemmer i huden kalles på fagspråket for vesikler, mens større blemmer kalles bullae; Dannelse av vesikler og bullae kan være uttrykk for sykdom i huden . Informasjon om hudsykdommer som gir blemmer i huden. Det er en lang rekke hudsykdommer som gir utslett i huden.

De fleste hudlidelser er ofte ledsaget av kløe. Kløe er på den måte et symptom med flere ulike . Kraftig kløe er vanligvis det første symptomet. Kort tid etter kommer vabler i huden til syne.


Voksne får oftest håndeksem; huden blir rø klør, det kan komme små kløende nupper og væskende blemmer, senere også skorpedannelse, hudfortykninger . Når huden irriteres, strømmer det væske ut av blodårene i enkelte hudområder. Dette fører til at huden hovner opp, det klør og det kan oppleves som svært . Har hatt hudplager det siste året, har nevnt det for almennlegen. Nå har jeg små hvitaktige blemmer på huden og huden kjennes . Elveblest: Du skriver at huden hovner opp når du klør på den.


En ser da vabler i huden som forsvinner av . Etter hvert vil væskefylte blemmer bli synlige. Små prikker som klør, rare utvekster eller rø flassende hud – hva kan det.

Infeksjonen gir små, væskefylte og røde blemmer som kan klø og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg