tirsdag 29. desember 2015

Kolikk hest

Symptomene på kolikk er ofte spisevegring og generell uro, og problemene kan vare lenge. Ved et kolikkanfall slutter hesten å spise. Kolikk er et samlenavn for mange forskjellige sykdommer i hestebuken.

Hesten har ikke så stor magesekk, men den har rundt meter med tarmer. Vi går vinteren i møte og det er høytid for kolikk. Det forekommer flere tilfeller av kolikk på vinteren fordi mange hester ikke får i seg nok vann.


Kolikk er et ord alle hesteeiere frykter.

Dessverre vil de fleste hester få kolikk på et eller annet tidspunkt. For deg er det derfor ytterst nødvendig å vite hvordan du . Kolikk er mange hesteeiere og veterinærers store skrekk. Og desverre opplever en del kolikk på sin hest. Nyttige fakta og tips til alle hesteiere etter at beitesesongen er slutt og hestene blir satt inn igjen.


Den beskriver hva du som hesteeier kan gjøre når hesten rammes av kolikk,. Kan du skrive litt om hvordan kolikk skal behandles? Kolikk er et samlebegrep for smerter som stammer ifra buken.


Kolikk betyr egentlig bare smerter fra buken og mange, ulike tilstander i bukorganene kan forårsake kolikk.

Symptomer på kolikk kan variere fra nedsatt appetitt til at hesten ruller seg. Den vanligste årsaken til kolikk er at magesekken og tarmene spiles ut, slik at . Hester får noen ganger kolikk av å ha spist for mye kraftfôr. Symptomer hos en hest inkluderer svetting, sterk uro, forsøk . Ove vasker og klargjør hesten til operasjon. De fleste av kolikktilstandene kan behandles medisinsk, mens ca er såkalte kirurgiske kasus . Kolikk kan være et snikende og farlig spøkelse. Hva kan du gjøre for å hindre at hesten din får kolikk?


Filmen Skadefri hest er laget av Norges Rytterforbund i samarbeid med Agria Dyreforsikring, og gir. Du som har opplevd alvorlig kolikk, hva er dine erfaringer? Men sykdommen er svært smertefull, og hesten vil raskt bli verre om den ikke får hjelp. Det var en mild form for kolikk og det gikk veldig bra.


Men enten fikk jeg ikke med meg eller så sa ikke dyrlegen . Som hesteeier er en av mine bekymringer at vannet skal fryse, og at hestene skal få kolikk som et resultat av redusert vanninntak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg