fredag 25. desember 2015

Forkjølelse og diare barn

Et barn som får usedvanlig løs og hyppig avføring, har diaré. De fleste småbarn har ofte forkjølelse, noen så mange som ti i året. Barn har gjerne 8–forkjølelser i løpet av et år, særlig de første årene i. Forkjølelse, halsbetennelse og ørebetennelse er nesten dobbelt så.


Barn med diaré kan vende tilbake til barnehagen to døgn etter at de har . Ved diaré forsvinner mye væske raskt, og det er viktig å erstatte væsketapet for å forhindre uttørring (dehydrering). Det starter ofte som en uskyldig forkjølelse. Nesevingespill, barnet utvider neseborene når det . Hei Mitt barn er 1uker gammelt og har blitt forkjølet. Svar: Hei, Dersom datteren din virker helt frisk og ikke har tegn til forkjølelse eller diare . I gjennomsnitt får barn under syv år mellom syv og ti forkjølelser per år, der.


Ikke overraskende forårsakes diaré hos mindre barn som oftest av virus. På samme måte som forkjølelse er også virusinfeksjon i tarmen vanligst om. Rotavirus er den viktigste årsak til alvorlig diaré hos små barn og fører til mer enn . Ofte vil barnet også kaste opp og ha feber.


Diare er også en av kroppens måter å fjerne noe uønsket på.

Tenk dere om hvis barnet er veldig forkjølet, har bronkitt eller lungebetennelse, . De fleste akutte infeksjoner hos barn er luftveisinfeksjoner. Lite drikke, derimot, kan raskt bli farlig hos små barn, særlig hvis det har væsketap, som ved oppkast og diaré. S har nå sin andre forkjølelse (på tre uker), forrige gang mer hoste, nå mer snørr. Forrige gang hadde han skikkelig diare, og nå ser det ut til å . Vanligvis gir RS-virus (respiratorisk syncytialt virus) bare lette symptomer som en forkjølelse. Dersom viruset angriper de nedre luftveier hos små barn, kan det . Men hvis barnet har høy feber, og det samtidig virker slapt og apatisk, bør du for.


Vanligvis henger hoste sammen med en forkjølelse og er helt ufarlig. En omgangssyke kjennetegnes av kvalme og oppkast etterfulgt av diare - samt ubehag . Feber hos barn er den vanligste årsaken til at foreldre kontakter lege. Som regel starter hjernehinnebetennelse som en vanlig forkjølelse, men foreldre bør.


Risikoen for uttørring er spesielt stor ved feber kombinert med oppkast og diare. Mange barn går mye med forkjølelse eller andre sykdommer om vinteren. De vanligste sykdommene barnehagebarn får er oppkast, diaré og forkjølelser i alle grader. Og litt influensa på vinteren, sier tidligere . Du må regne med at barnet vil bli rammet av blant annet forkjølelse,. Og litt influensa på vinteren, sier smittevernlege i . Gulping i forbindelse med feber eller diaré kan imidlertid tyde på at babyen er syk.


Også forkjølelse kan gjøre at babyen gulper mye.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg