tirsdag 15. desember 2015

Jeg er gravid

Det er mange tidlige tegn på at man er gravi men symptomene opptrer i ulik. Noen gravide velger å gå annenhver gang til lege og jordmor, men dere kan . Ordet rommer spenning og forventning – og kanskje også bekymringer.

Når den positive testen ligger der, vil tusen spørsmål ta plass i . Du sitter kanskje med graviditetstesten i hånden og har akkurat funnet ut at du er gravid? Dette er begynnelsen på en lang, spennende, morsom, . Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Gravide i Norge får tilbud om åtte kontroller gjennom svangerskapet, hvorav en kontroll med ultralyd.


Mange spørsmål fra gravide kvinner handler gjerne om trening og mat. Allerede en til to uker etter at du har blitt gravi kan du begynne å merke forandringer i kropp og sinn. Men ikke alle merker disse forandringene.


Hvis mensen da ikke kommer til tiden, menstruasjonsblødningen virker annerledes enn ellers, eller du får andre tegn på graviditet, bør du ta en graviditetstest. Du sier det ikke kom som et sjokk på deg at du er gravi men jeg tenker at uansett har du jammen fått noe alvorlig å tenke på nå. Selv om man registrerer ett eller flere gravidtetssymptomer, behøver det ikke å bety at man faktisk er gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg