fredag 11. desember 2015

Når smitter vannkopper

Svar: Viruset smitter gjennom bittesmå dråper, enten ved at man er i direkte kontakt med en som selv er smittet . Voksne kan ofte få en kraftigere infeksjon hvis de smittes med vannkopper, og av. Når kan du bruke reseptfrie smertestillende, hvilke smertestillende bør du .

Vannkopper er en smittsom barnesykdom og kjennetegnes av lett feber og kløende, væskefylte. Vannkopper er forårsaket av et smittsomt virus (Varicella-Zostervirus). Du kan bruke den når du snakker med helsepersonell og apotek.


Vannkopper er den mest smittsomme av alle barnesykdommene. Dette viruset er svært smittsomt og spres når en kommer i kontakt med infiserte dråper fra no. Får ikke Eli vannkopper før hun blir tre, vil Kjersti oppsøke smitte selv. Vannkopper kan meget sjelden smitte til foster, spesielt når mor er smittet i første del av . Smitten skjer kun mellom mennesker, og den vanligste årstiden for smitte er senvinter og vår. Smitten skjer fra person til person dels i form av direkte kontakt med de sprukne . Hun kan gå i barnehagen når vannkoppene ikke væsker lenger.


Barn smitter hverandre med vannkopper uten at du skjønner det. Vannkopper er en barnesykdom som skyldes infeksjon med varicella zoster-virus. Når den siste blemmen er tørket inn, er sykdommen i ferd med å være overstått.

Den syke smitter fra dager innen utslettet bryter ut, og til alle blemmene er .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg