fredag 25. desember 2015

Høyt systolisk blodtrykk

Høyt blodtrykk behandles med blodtrykksmedisiner og livsstilsendring. Det kalles overtrykket eller det systoliske blodtrykket. Det høye blodtrykket (det systoliske blodtrykket), er trykket som utøves på. Grensene for høyt blodtrykk er annerledes, hvis blodtrykket måles utenom . Høyt blodtrykk øker risikoen for å utvikle sykdommer i hjerte, hjerne og.


Alle med overtrykk (systolisk blodtrykk) over 1mmHg skal tilbys . Lær deg mer om blodtrykket og viktigheten av å ikke ha høyt blodtrykk. Over år er det systoliske (øvre) trykket klart best egnet for å forutse risiko. Gå til Å måle høyt blodtrykk - Når du måler blodtrykket så vil to tall beregnes, disse to tallene er diastolisk blodtrykk og systolisk blodtrykk. For høyt blodtrykk (hypertensjon) er en svært vanlig tilstand.


Blodtrykket er det trykket som blodet utøver mot veggen i blodkarene. Som ledd i utredningen av høyt blodtrykk, eller i oppfølgingen av høyt blodtrykk, . Vanligvis regnes 1mmHg systolisk og mmHg diastolisk som grensa for høyt blodtrykk, men dette er ingen absolutt grense. En diastolisk blodtrykk mellom og regnes for å være pre-hypertensjon, eller like under poenget med høyt blodtrykk.


Et individ med et diastolisk lesing over . Høyt blodtrykk vil over tid øke risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Før 60-årsalderen har kvinner lavere systolisk blodtrykk enn menn, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg