fredag 11. desember 2015

Soppinfeksjon skjeden

Soppinfeksjon (candida vaginitt) i skjeden forårsakes av soppen Candida albicans. Plagene er svie og kløe i skjeden, og det er oftest tykk, hvit utflod. Et vanlig symptom på sopp i underlivet er utflod.

Området utenfor skjeden kan også føles sårt og klø. Underlivssopp forsvinner vanligvis med behandling. Mer enn halvparten av alle kvinner opplever soppinfeksjon i skjeden i løpet av livet.


Soppinfeksjon i underlivet er svært vanlig og de fleste kvinner vil oppleve å få en slik infeksjon en eller flere ganger i løpet av livet.

Pasientinstruksjoner A - ÅBufretLignendeSoppinfeksjon i skjeden (Candida). Soppinfeksjon i skjeden kan være plagsomt med mye kløe, ømhet, svie, brennende følelse, utflo sårhet ved samleie m. Sopp (spesielt Candida albicans) er normalt til stede i skjeden i små mengder. Får den gode vekstvilkår kan den formere seg raskt og gi . Foreløpig vet vi ikke så mye om hvorfor noen får plager av sopp i skjeden, mens andre aldri eller sjelden merker noe til dette. Underlivssopp er vanligvis enkel å behandle, men noen kvinner sliter med tilbakevendende soppinfeksjon. Dette kan helt sikkert diskuteres i det vide og det brede, men det som er sikkert er at det ikke bør lukte ille av underlivet.


UBEHAGELIG: Kløe i underlivet kan være soppinfeksjon. Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet.

Albicans som skjer ved en endring av den naturlige bakteriefloraen i skjeden. En soppinfeksjon i underlivet er noe de fleste kvinner opplever én eller. Hvis normalfloraen i skjeden kommer i ubalanse, for eksempel ved at . Det mest kjente forebyggende middelet mot sopp i underlivet er tranebær.


Soppinfeksjon i underlivet er plagsomt - men veldig vanlig. Dette skjer når bakteriebalansen i skjeden forstyrres, og candidasoppen, som hos . NO: Opplever du kløe, svie og klumpete, hvit utflod der nede? Da har du mest sannsynlig pådratt deg en soppinfeksjon. Soppinfeksjon i underlivet er veldig vanlig, og de aller fleste kvinner vil oppleve å. Soppinfeksjon i skjeden hos gravide behandles enten med . Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet.


Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Diflucan(flukonazol) er et legemiddel mot soppinfeksjon i skjeden. Oftest har kvinner med soppinfeksjon helt normal pH i skjeden.


Det hjelper ikke å bruke disse laktobasillpreparatene som blir solgt reseptfritt på . Hei, jeg er ei jente på som trenger noen gode kjerringråd mot sopp i underlivet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg